Mooi debuut!

Het eerste deel van de trilogie ‘de onderwereld’.
Nr 66 komt na twee maanden vrij uit de gevangenis. Maar hij weet helemaal niets meer! Hij ontmoet Charlie en al gauw krijgt Nr 66 de naam Dodger. Hij gaat kooivechten en vindt onderdak bij Liam. Al snel wordt hij verliefd op zijn dochter Roxy. Toch knaagt er wat aan Dodger. Wie is hij? Hij wilt op zoek gaan naar zijn verleden maar waar moet hij beginnen? Na een voorstel duikt hij de onderwereld in en moet hij zien te overleven, maar komt hij er nu ook achter wie hij eigenlijk is?

Ik volg Tim al een tijdje en steeds kregen we een vleugje van het boek mee toen het nog in de maak was.
Met veel plezier heb ik Tims debuut gelezen over Dodger. Het zijn geen alledaagse namen maar dit hoort dan ook bij het verhaal.
In het boek en ebook zie je verschillende personages afgebeeld, zo ook op de boekenlegger. Deze illustraties heeft Tim zelf ontworpen, deze zijn voor mij een verrijking voor het verhaal. Ik heb tijdens het lezen de personages in beelden voorbij zien komen.
Tim heeft een beeldende, vlotte en detailleerde schrijfstijl, hierdoor waan je je in het het verhaal. De actie en gevechten worden mooi beschreven maar ook het gemis tussen Roxy en Dodger. De spanning is op momenten echt te snijden, terwijl je snakt naar meer! Ik ben mega nieuwsgierig naar het volgende deel.

Blind verleden is een zinderend verhaal over vriendschap, oorlog en liefde in een fantasy sfeertje. Maar ook de ware zoektocht naar jezelf. Ben jij klaar om de reis samen met Dodger te maken?

Meer recensies van Boeken.van.chayenne