Pakkend en meeslepend!
Hayate heest zich al enige tijd opgesloten in zijn kamer. Speelt online games met mede ganers en komt nauwelijks zijn kamer af. Heeft gesprekken met een psycholoog maar lijkt er niet beter van te worden… met het etsen probeert hij hints af te geven richting zijn zusje. Maar wat wilt Hayate hiermee bereiken? Dat zijn geheim uitkomt?
De cover is een plaatje. Een huisje met vuur wat linkt aan het Obonvuur. Maar het nodigt je uit om het boek op te pakken, om te draaien en de flaptekst te lezen. De hoofdstukken zijn beschreven vanuit verschillende perspectieven. Vanuit Hana, Hayate en een paar vanuit ‘de draak’ en ‘psychokiller’. Ze gaan over van het heden naar een paar jaar terug. Dit om het verhaal beter te kunnen begrijpen.
De schrijfwijze van Mischa is zeer vlot en levendig. Er wordt gebruik gemaakt van Japanse begrippen die aan het einde van net boek uitgelegd staan. Heel erg handig want ik wist niet alles.
De rode draad in dit boek is het pestgedrag. Je leest duidelijk hoe Hayate is gepest en hoe hij zich dit heeft aangetrokken. Helaas gebeurd pesten nu ook nog en kinderen kunnen daar heel roekeloos in zijn. Dit boek geeft je wel inzichten wat pesten met iemand doen. Mischa heeft dit heel mooi weten neer te zetten.
Geestenvuur is een aangrijpende young adult verhaal waarin pestgedrag centraal staat. Je reist met Hana en Hayate mee op zoek naar de waarheid die onthult wordt met het etswerk van Hayate.
Dankjewel voor dit recensie exemplaar!