Hersensplinters
⭐️⭐️⭐️⭐️
Anna en haar vriendinnen, Cato, Stella en Kirsten, gaan een weekendje weg om daar de 30ste verjaardag van Stella te vieren. De vriendinnen kennen elkaar al vanaf de middelbare school. Ze feesten uitgebreid en er werd genoeg alcohol genuttigd. Er werd zelf XTC genomen. De volgende ochtend worden de dames wakker op de hotelkamer maar hebben geen idee wat er allemaal gebeurd is. Ze hebben een behoorlijke kater tot braken aantoe. De kater van de alcohol wordt vervangen door een kater van het zwarte gat van afgelopen nacht. Er lag een dode onbekende op bed.. ze raken in paniek en proberen te achterhalen wat er die nacht gebeurd is. Wat is de oorzaak dat ze zich niets meer kunnen herinneren? Hoe gaan ze hier mee om? Ze gaan met z’n 4-en in conclaaf hoe ze dit gaan oplossen… wat gaan ze doen? Politie bellen? Zelf oplossen? Maar nog belangrijker… wat is er met die man gebeurd…?
“Ze heeft alles op het spel gezet om haar eigen hachje te redden. Alles”
Anna het hoofdpersonage is goed uitgediept en gaande weg was er voldoende diepgang om haar beter te leren kennen.
Frank Vork is een schrijver die al jaren thrillers schrijft. Hij heeft een creatieve manier van schrijven die als prettig wordt ervaren. Het leest makkelijk weg. Ook zetten de dialogen je aan het denken. Hij heeft een koppeling gemaakt naar dementie wat voor mij als verpleegkundige plezierig was om te lezen.
Ik heb genoten van hersensplinters. Het was alsof ik zelf onderdeel uitmaakt van het vriendinnengroepje. Het boek heeft een verassend einde wat ik nooit had kunnen voorspellen! Chapeau!
@boeken.van.chayenne
“Ze heeft alles op het spel gezet om haar eigen hachje te redden. Alles”
@boeken.van.chayenne