Verhaal over vriendschap, loslaten met ene vleugje liefde!
Drie vrouwen, de gescheiden Babette met zorgen om haar autistische zoon, de losbandige Carla en de naar bevestiging zoekende Juliette, die worstelt met haar traumatische jeugd. Drie veertigers met verschillende uitdagingen in het leven. Door hun uiteenlopende karakters en levensstijl lijken ze aanvankelijk geen raakvlakken te hebben. Toch hebben ze raakvlakken. En komen ze na verloop van tijd een keuze te maken… de ene ingrijpender dan de andere.
‘Keerpunt’ is het tweede boek wat ik lees van Anne. En wat voor een! Een eigentijds boek met realistische kenmerken!
De hoofdstukken zijn opgedeeld per personage en daarbij de datum, zo weet je precies wat wanneer afspeelt. Het wordt vanuit verschillende personages verteld.
Na ‘vleugellam’ is dit een totaal ander boek! Maar wat een heerlijk boek weer! De alledaagse zaken worden beschreven waar elke vrouw wel eens mee struggled.. (jaaa hier ook bijna 40).
Zoveel herkenning! Het vrijgezellen leven, het daten.. werk… ziekte… de verhaallijnen kunnen in je directe kring gebeuren dat maakt het voor mij dat ik echt door bleef lezen! Ik wilde weten waar het verhaal zou eindigen.. hoe hard de realiteit soms ook was.
Door Anne’s schrijfwijze welke heel toegankelijk is ben ik weer door het boek heen gevlogen! Ze weet je ook gewoon te raken met haar manier van schrijven. Het boek heeft me wel geraakt, vooral richting het einde, zo aangrijpend.
‘Keerpunt’ is een aangrijpend boek over vriendschap en loslaten met een vleugje romantiek en liefde. Het is een boek wat je achteraf nog laat nadenken over alledaagse zaken. Niets in het leven is vanzelfsprekend.
Dankjewel Anne voor die mooie verhaal!