Moord door schuld

Boeken.van.chayenne 19 december 2024
Moord door schuld is het eerste deel in de ‘delict reeks’.
Natascha, de eerst vrouwelijke rechercheur van Regionale Eenheid Amsterdam, en Thom, oud commando, zijn inmiddels al 2 jaar partners van elkaar. Wanneer ze worden geroepen naar een plaats delict weten ze niet wat ze zien. Een jogger is dood aangetroffen, zijn hoofd lijkt wel uiteen gespat en er mist een stuk vinger…
Terwijl de relatie van Natascha niet lekker loopt komt er wel druk van hogere hand op de zaak.
Wanneer er nog een lijk wordt aangetroffen staan Natascha en haar partner op scherp! Ze moeten met het team flink graven in het verleden om aanknopingspunten te vinden om deze moorden op te lossen… wie zit erachter? En wat is de beweegreden..?

Het boek wordt in chronologische volgorde geschreven en de hoofdstukken worden gekenmerkt door de dagen van het lopende onderzoek. Van Oirschot schrijft scherp en gedetailleerd, zo komen de personages tot leven en wordt de spanning tastbaar. Het boek is makkelijk leesbaar waardoor je snel in het verhaal zit.

De verschillende verhaallijnen en het complot wordt mooi uitgediept. Waar ik in het begin wat moeite had met de verhaallijnen trok dat gedurende het boek helemaal recht en zat ik er middenin! Er is goed nagedacht hoe het verhaal is geschreven om de spanning tot het einde met een plottwist op te bouwen. Het einde had ik dan ook totaal niet verwacht! Had ook echt een “huh” effect!

Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende boek in deze “plaats delict-reeks”.

Dankjewel uitgeverij September voor dit recensie exemplaar!

Meer recensies van Boeken.van.chayenne