Overleef de nacht!
Het verhaal speelt zich af in de jaren '90 en volgt Charlie Jordan, een getraumatiseerde studente die haar universiteit verlaat na de brute moord op haar beste vriendin. Charlie besluit te carpoolen met een onbekende, Josh Baxter, die ze via een mededeling op het prikbord heeft ontmoet. Maar naarmate hun rit vordert, begint Charlie te vermoeden dat Josh niet is wie hij zegt te zijn, en dat ze mogelijk een dodelijke fout heeft gemaakt. Charlie besluit ondanks haar gevoel de rit voort te zetten met Josh.. maar is Josh wel wie hij zegt?
Door de schrijfwijze lijkt het alsof ik op de achterbank zat en het verhaal van dichtbij meemaakte. Tegen het einde plottwist na plottwist iets wat ik absoluut niet had verwacht!
De claustrofobische setting van de lange autorit door eenzame wegen, gecombineerd met Charlie's eigen geestelijke worstelingen en onbetrouwbare herinneringen, maakt het verhaal extra intens en intrigerend.
De personages zijn diepgaand en complex, met Charlie als een bijzonder boeiende protagonist. Alleen lastig te herkennen wanneer zij in haar “eigen film zit” of wanneer het “werkelijkheid” is..Haar strijd met haar eigen geest en de onzekerheid over wat echt is en wat niet, draagt bij aan de suspense en maakt haar reis des te meeslepender.