Verdwenen
Billy Ann Wilde een rechercheur die pas na ziekte is teruggekeerd krijgt de leiding over een vermissingszaak. Er is een meisje ‘Emma’ vermist. Bij aankomst in het huis is er nergens speelgoed te vinden of iets wat er op lijkt dat er in huis een kindje leeft. Het enige wat wordt gevonden zijn roze Crocs. Diezelfde dag is ook al een tiener dood gevonden in de vijver. Door onderzoek komt Billy Ann een cold case tegen en begint linken te leggen naar een vermissingszaak van jaren geleden. Komen Billy Ann en haar collega’s achter de waarheid of blijft de cold case een cold case en de vermissing van Emma onopgelost?
“Ik krijg haar terug. Wat het me ook kost, al wordt het mijn dood terwijl ik het probeer. Ik krijg haar terug!”
‘Verdwenen’ is het eerste deel van de serie Florida Crime van Willow rose. Deel twee ‘Vermist’ komt volgende maand uit.
De hoofdstukken zijn kort van stof, naar mijn mening soms iets te kort maar het houdt wel je aandacht erbij. Het verhaal wordt geschreven vanuit verschillende perspectieven. Natuurlijk vanuit Billy Ann maar ook vanuit het verleden, het vermiste meisje van de cold case. De gruwelijke omstandigheden waarin Kitty verkeerd worden gedetailleerd beschreven. De spanning wordt flink opgebouwd en Willow zet je echt aan het denken. Gaande weg vallen de puzzelstukjes in elkaar en kom je er als lezer achter dat alles aan elkaar is gelinkt. De ontknoping is wat snel geschreven en kort ten opzichte van de rest van het verhaal. Maar ik had de ontknoping niet verwacht; plottwist!
Ik vond het een goede thriller die mijn aandacht had, ik had het boek dan ook binnen 1 dag uit en ben heel benieuwd naar deel 2.
Dankjewel @uitgeverijdefontein en @hebbannl voor dit boek!
@boeken.van.chayenne
Dankjewel @uitgeverijdefontein en @hebbannl voor dit boek!
@boeken.van.chayenne