Must read!
Maggie gaat op reis met de Titanic om met haar tante naar Amerika te gaan. Ze laat haar geliefde Séamus achter in Ierland. Het nooot slaat toe en Maggie is een van de weinigen overlevenden. Ze praat nooit meer over wat er die nacht is gebeurd. Het koffertje zet ze dan ook ver weg op zolder. Wanneer Maggie op de verjaardag van Grace ‘15 april’ haar een groot geheim verteld komt alles weer boven. Grave besluit een artikel te wijden aan de ramp. Dit artikel brengt veel teweeg.. het leidt tot een onverwachts weerzien voor haarzelf en haar overgrootmoeder Maggie…
Zelf heb ik al veel over de Titanic gelezen en gezien. Ook documentaires. Toen ik dit boek voorbij zag komen wilde ik het heel graag lezen! Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik het uitpakte, mijn dankjewel daarvoor.
De cover is al veelbelovend, de titel is mega pakkend en de quote nodigt je uit om het boek open te klappen.
Het boek is opgedeeld uit verschillende delen, die een stuk van het verhaal uiten.
De hoofdstukken starten met marconigrammen. Deze zijn dus echt verstuurd vanaf de Titanic en de Carpathia. Bovenaan het opstapbewijs van de Titanic. Dr hoofdstukken zijn afwisselend vanuit het perspectief van Maggie, haar dagboekfragmenten, Harry en Grace. Hazel Gaynor weet heel goed de personages te beschrijven, je leert ze echt kennen men met Maggie ga je mee op reis, op reis met de Titanic.
De personages zijn gebaseerd op overlevenden van de Titanic uit Ierland. Hazel weet dit heel mooi te verwoorden, ze schrijft met zoveel kennis, liefde, emotie en met en rauw randje.
Je ziet dat Hazel Gaynor zich heeft verdiept in de geschiedenis van de Titanic, ze weet waar ze over schrijft!
‘Zeg nooit vaarwel’ is een prachtige historische roman die je in een ruk wilt uitlezen. Het verhaal is vol liefde, emotie maar ook hartverscheurend. Een must read!