Sterke, groene apocalyptische verhaal

boekenvoormannen 19 november 2024
DE SCHEPPING VAN MICHAEL – MICHAEL KAPTEIN

Een verhaal over de mensheid die letterlijk stilstaat. Het verhaal van Michael Ambrosius, die met zijn hond Sif door een verlaten, overwoekerd landschap trekt, greep me vanaf ‘t begin. Een soort apocalyptische wereld, maar waar de natuur nu de baas is. Heel knap geeft de auteur de eenzaamheid weer. De beschrijvingen van de omgeving zijn prachtig en soms schrijnend, en ‘it makes you think’.

De vondst van een gemeenschap brengt een intrigerende dynamiek in het verhaal, waarbij vertrouwen en wantrouwen hand in hand gaan. Een beetje zoals je dat bij Walking Dead kent bij elke nieuwe personage dat in het verhaal komt: kan je die wel vertrouwen? Hoe is een mens werkelijk in de meest extreme omstandigheden?

Het einde vond ik vaag en dat was jammer, dit had meer verdiend.

Meer recensies van boekenvoormannen