Opsomming van dingen die iedereen al weet

boekenvoormannen 22 oktober 2024
GROEIPIJN – RAY KLAASSENS

Eerst dit: ik heb er echt een hekel aan als titels die bestaan uit één woord, geschreven woorden als twee. Maar dat terzijde.

Het boek van Ray is niets meer dan een opsomming van dingen die je eigenlijk al weet. Uit shows, uit podcasts, uit gymlessen van vroeger. Het gaf me een beetje de vibes die ik kreeg van die generaal die toen overal op het nieuws was en ineens met een boek op de proppen kwam. Zo van: nu is mijn momentum, let’s go. Want Ray is bekend van Tévé.

Maar je weet hoe dat werkt, als mensen op TV zijn geweest, komt er een boek van. En mensen kopen dat. Want ook deze is blijkbaar bestseller geworden.

Ik krijg daarvan plaatsvervangende schaamte voor auteurs die hun stinkende best doen een *goed* boek te schrijven. Dit boek hoort daar niet toe.

Meer recensies van boekenvoormannen