Uniek verhaal
Olga Liebke woont met haar vader op een vrij afgelegen plek. Ze zijn een goed team en haar vader betekent alles voor haar. Wanneer hij dementerend wordt en zo nu dan praat over een onbekend verleden voor Olga, weet ze niet goed wat waarheid is en niet. Zijn het hallucinaties of heeft haar vader een leven geleid waar zij niets van weet? Ze gaat op onderzoek uit en het wordt al snel duidelijk, dat er achter haar zorgvuldig opgebouwde leven ook een andere waarheid schuilt. Want wiƩ is ze nou eigenlijk en bovenal wat wil ze?
Zoals ik al eerder geschreven heb bij een recensie over een boek van Anya Niewierra, ben ik helemaal geen liefhebber van geschiedenisachtige verhalen. Toch was ik ook dit keer volledig in de ban van het verhaal. Bladzijde na bladzijde zat ik aan het boek gekluisterd. Anya Niewierra heeft wederom een prachtig diepgaand verhaal geschreven, waarin de spanning mooi werd opgebouwd. Op een interessante wijze weet de auteur het heden en verleden met elkaar te verweven. Je leest het verhaal vanuit Olga Liebke, een stoere 39-jarige vrouw die Nomade-documentaires maakt. Wanneer de twijfels over het verleden van haar vader te groot worden, besluit ze opzoek te gaan naar antwoorden en haar eigen identiteit. Deze zoektocht gaat niet zonder slag of stoot en dat weet de auteur feilloos over te brengen. Wat leefde ik met Olga mee!
Dit boek krijgt van mij niet de volledige waardering, omdat de hoeveelheid aan informatie voor mij af en toe net teveel was. Dit maakte het lezen wat taai en haalde de vaart uit het verhaal. Toch krijgt het van mij vier dik verdiende sterren, aangezien het een fijne thriller was met een uniek uitgangspunt.