De val van Tammy Davidson

Wanneer Puck en Abel samen met zoontje Marnix op vakantie zijn in Frankrijk gebeurt er iets gruwelijks, hetgeen hun hele leven totaal op zijn kop zet. Maar dan blijkt Puck ook nog eens onlosmakelijk verbonden te zijn met een voortvluchtige moordenaar. Maar wat is eigenlijk de connectie tussen beide?

Dit boek bestaat uit vier delen. In het eerste deel maakte we kennis met Puck en haar gezin. Je leest over hun strubbelingen en de heftige gebeurtenissen die ze in Frankrijk meemaakte, iets dat de auteur met veel gevoel weet over te brengen. Ik was dan ook heel benieuwd naar het tweede deel, echter bleek al snel dat we daarin te maken kregen met andere personages. Zo leerde we inspecteur Cees kennen, die een klopjacht opzette naar een man, genaamd Jonathan. Beide delen leken op het eerste oog niets met elkaar te maken te hebben, waardoor ik de opbouw van het boek niet helemaal snapte. Maar toen me dat langzaamaan steeds duidelijker werd en beide verhaallijnen moeiteloos in elkaar overliepen, werd ik toch gegrepen door het boek.

Het verhaal was zeker niet de gehele tijd spannend, dat waren misschien alleen de laatste vijftig bladzijden. Toch was het wel continu meeslepend en intrigerend, iets dat mijn nieuwsgierigheid aanwakkerde en ervoor zorgde dat ik aan het boek gekluisterd zat. Lex Passchier heeft een beeldende schrijfstijl met goed uitgewerkte en realistische personages. Zo leefde ik enorm mee met Puck en Jonathan. Daarnaast werden er verschillende actuele en maatschappelijke thema’s aangestipt, hetgeen mij als lezer aanzette tot nadenken. De val van Tammy Davidson is een uniek verhaal, dat toch wel anders in elkaar zit dan een ‘gewone’ thriller. Al met al een fijn boek, waarbij de psychologische kant van de personages wat mij betreft meer naar voren kwam, dan de spanning.

3,5 ster. Hier afgerond naar drie.

Bedankt sterrenthriller en uitgeverij Luitingh- Sijthoff dat ik mee mocht doen met deze leesclub en voor het vooruitleesexemplaar.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon