Een heerlijk magisch verhaal
Het is 1921 als Opaline vanwege uithuwelijking op de vlucht slaat. Zo goed en zo kwaad als het gaat, probeert ze haar leven op te pakken en na wat omzwervingen belandt ze in Dublin. De plek waar ze uiteindelijk haar eigen boekwinkel begint. Daarnaast volgen we Martha honderd jaar later. Zij is gevlucht voor haar gewelddadige man. Heeft geen slaapplek, maar krijgt die aangeboden wanneer ze solliciteert op een baan als inwonend huishoudster bij de eigenzinnige mevrouw Bowden. En precies op die plek ontmoet ze Henry. Hij is opzoek naar een verloren manuscript, maar kan hem nergens vinden. Zal het ze samen wel lukken om die tevoorschijn te toveren?
De verborgen boekwinkel is een heerlijk magisch verhaal. Je leest het afwisselend vanuit de dappere en stoere Opaline, de toch wel onzekere Martha en die ietwat onhandige Henry. De hoofdstukken zijn veelal kort en nemen je in vlot tempo mee in de interessante levens van deze drie bijzondere personages. Stuk voor stuk moedige mensen met hun eigen angst, kracht en moraal. En hoewel het in het begin nog niet helemaal duidelijk was wát de verschillende tijdlijnen met elkaar te maken hadden, wist de auteur me goed vast te houden door de mooie en beeldende schrijfstijl.
Het is een hartverwarmend verhaal, waarin de liefde voor boeken, maar ook de kracht van het individu en het voor jezelf opkomen centraal staat. Buiten dit alles werden er voldoende maatschappelijke thema’s aangestipt, die het geheel zeker nog wat meer diepgang gaven. Wat mij betreft een aanrader als je houdt van historische romans met een vleugje mysterie.