Wauw, wat een geweldig thrillerdebuut!

Officier van justitie Rixt van Leeuwen werkt al jaren met haar team aan een grote drugszaak. Nu het moment gekomen lijkt om de zaak succesvol af te ronden, verloopt het niet helemaal volgens planning. Iets dat mede komt omdat de wereldberoemde pianistenzusje Valerié en Aisha een link lijken te hebben met dit alles.

Wat zat deze thriller ingenieus in elkaar en wat heb ik ervan genoten. Door de korte hoofdstukken en de prettige schrijfstijl zat de snelheid er goed in. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven, waaronder Rixt, Valerie en Aisha. De hoge werkdruk bij zowel Rixt als de zusjes komt goed naar voren, evenals de spanningen die dat oplevert in hun privéleven. De personages waren realistisch, goed uitgewerkt en met veel diepgang. Vooral met Rixt had ik zo nu en dan echt te doen. Een krachtig en stoer personage, maar wat moet het verdomd lastig zijn om zowel je gezin als je werk niet tekort te doen.

De verschillende verhaallijnen waren boeiend en kwamen op een fantastische manier samen. Met dubbelspel heeft Bregje Rebergen een mooi debuut en een fijn eerste deel van De officier-serie afgeleverd. Het plot zat goed in elkaar, maar heeft tegelijkertijd ook een behoorlijk open einde, wat zo spannend was……dat ik reikhalzend uitkijk naar het tweede deel dat op 3 april 2025 uit zal komen.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon