Fatale oplossing

boekenwurmpje_sharon 23 februari 2025
Wanneer één van de patiënten van arts-assistent Chris Griffioen na een eenvoudige operatie plotseling overlijdt, krijgt ze het gevoel dat er iets niet klopt. Haar leidinggevenden vinden dat ze deze casus los moet laten, aangezien dit soort dingen in een ziekenhuis nou eenmaal gebeuren. Maar wanneer er wederom een patiënt op onverklaarbare wijze sterft en haar beste vriendin Anne daarvoor wordt geschorst, gaat ze toch op onderzoek uit. Echter blijkt al snel dat dit niet zonder gevaar is.

Hoewel ik het een interessant en uniek verhaal vond, was de schrijfstijl voor mij niet altijd even fijn. Het gebeurde zo nu en dan dat ik een bladzijde nóg een keer las, om goed tot me door te laten dringen wat er nu precies stond. Niet omdat het verhaal moeilijk te begrijpen was, maar meer omdat sommige zinnen lang waren en er voor mij veel (onnodige) details gegeven werden. Dat zorgde ervoor dat zowel de vaart, maar ook de spanning wat wegzakten. Gelukkig gebeurde dit incidenteel en las de rest van het verhaal wel lekker weg. Het ziekenhuis leven werd mooi en realistisch beschreven. Toch wist het boek me niet echt te pakken. Zo vond ik de zoektocht van Chris wat langdradig en de personages oppervlakkig, mede daardoor kreeg ik geen band met ze. Het plot zat goed in elkaar en liet me nog even op het puntje van mijn stoel zitten. Toch moet ik zeggen dat ik op meer spanning had gehoopt. Al met al dus geen super spannende thriller, maar meer een meeslepend verhaal.

Meer recensies van boekenwurmpje_sharon