Het laatste meisje
Wanneer lerares Annabel Bradlock en haar vriendin Jennifer na een gezellige avond in de pub naar huis lopen gebeurt er iets ernstigs. Jennifer belandt in het ziekenhuis en Annabel lijkt vanaf dat moment van de aardbodem verdwenen. Gina Harte en haar team worden op de zaak gezet, maar als snel komen ze erachter dat meerdere mensen een oogje op Annabel hebben. Zal de kleine Cally haar moeder ooit nog terug zien?
‘Het laatste meisje’ is alweer het elfde deel in de Gina Harte serie. Ook dit keer start het boek met een spannende proloog, iets dat mijn nieuwsgierigheid vrijwel direct aanwakkerde. Mogelijk dit keer iets teveel? Aangezien ik de dader al snel in het vizier kreeg. Hierdoor zat ik een beetje in een tunnel, dat ook wel wat invloed had op mijn leeservaring. Daarnaast vond ik het op een gegeven moment een beetje ongeloofwaardig. Mogelijk komt nu het idee naar voren dat ik niet zo erg genoten heb van dit boek, iets dat absoluut niet waar is. Ook dit keer gebeurde er voldoende en genoot ik wederom enorm van de eigenwijze inspecteur. Ondanks dat ik wist wie de dader was, werd ik richting het einde toch nog verrast. Daarnaast is het mooi dat Carla Kovach in haar boeken vaak maatschappelijke thema’s verwerkt, die je laten nadenken over het leven. Al met al weer een goed boek, dat me zeker laat uitkijken naar het twaalfde deel!
3,5 ster. Hier afgerond naar 4.
3,5 ster. Hier afgerond naar 4.