Veel belovend begin van deze nieuwe serie
Het leven van Lucy Halliday is weleens makkelijker geweest. Sinds de verdwijning van haar man Nico en de schorsing bij het team Zware misdaden, verwaarloosd ze haar leven een beetje. Gelukkig mag ze nog wel werken met haar speurhond Moss en zo gebeurt het, dat ze na de vondst van een hand in Gallows Wood opgeroepen worden. Als snel wordt de rest van het lichaam gevonden en komt bij Lucy de hoop, dat er misschien ook meer duidelijkheid komt rondom haar man. Ze wil zich dan ook graag vastbijten in de zaak, maar door de schorsing en de ietwat norse inspecteur Jack Ellis wordt dat bijna onmogelijk gemaakt. Toch kan ze het niet loslaten en komt ze mede door haar gedrag in netelige situaties.
Wat heb ik genoten van deze thriller. De korte hoofdstukken, beeldende en vlotte schrijfstijl maakte het een ware pageturner. Lucy Halliday en haar speurhond Moss veroverde al snel een plekje in mijn hart. Wat vond ik het een leuk duo en wat kwam het onvoorwaardelijke vertrouwen in elkaar goed naar voren.
Al direct vanaf de proloog was het verhaal boeiend en dat bleef het tot het einde. Niet alleen door de spannende gebeurtenissen en de zoektocht naar de dader, maar ook de persoonlijke strubbelingen van zowel inspecteur Jack Ellis als agent Lucy Halliday maakte het interessant. Ze voelde geloofwaardig aan en waren goed uitgediept, waardoor ik echt met ze meeleefde. Dat maakte overigens niet dat ik de beslissingen die Lucy nam altijd goedkeurde, maar ik begreep ze wel. Het verhaal zat ontzettend goed in elkaar. Een veel belovend begin van een nieuwe serie, eentje waardoor ik zeker uitkijk naar het tweede deel.
4,5 ster. Hier afgerond naar 4.
Nog een leuk weetje. Louisa Scarr heeft eerder boeken geschreven onder het pseudoniem Sam Holland, zoals bijvoorbeeld De echoman en De 20.
Bedankt World of Thrillers dat ik dit jaar mag meedoen met de boekenclub en HarperCollins voor dit recensie-exemplaar.
4,5 ster. Hier afgerond naar 4.