Prima verhaal, maar er had meer ingezeten
Na een jaar zijn we weer terug in de kleine boekwinkel aan de Victoria street in Edinburgh. Alles lijkt nog precies hetzelfde te zijn, toch is er voor Carmen veel veranderd. Zo is haar grote liefde naar de andere kant van de wereld vertrokken en is ze door haar zus op straat gezet. Daarnaast blijft het voortbestaan van de boekwinkel onzeker en heeft haar oudere baas een kerstwens die mogelijk nooit in vervulling zal gaan. Toch probeert Carmen er ondanks alles voor iedereen te zijn, maar zal ze zelf het geluk nog weten te vinden?
Nadat ik vorig jaar De kerstboekwinkel had gelezen, keek ik enorm uit naar dit tweede deel. Helaas kon het mijn verwachtingen niet helemaal waarmaken. Het kostte me in eerste instantie erg veel moeite om lekker in het verhaal te komen, daarnaast vond ik het meermaals langdradig. Toch waren er ook stukken in het boek die ik met veel plezier gelezen heb, zoals over het leven in en om de boekwinkel. Tevens genoot ik volop van de sfeervolle, gedetailleerde beschrijvingen en de zowel oude als nieuwe personages. Jenny Colgan weet de karakters met hun eigenaardigheden op een kleurrijke wijze neer te zetten, waardoor ik meermaals moest grinniken tijdens het lezen. Toch bleef ik na het dichtslaan van dit boek met een dubbel gevoel achter, iets dat ik maar moeilijk uit kan leggen. Zelf miste ik denk ik die sprankel, hetgeen dat in haar voorgaande boek wel volop aanwezig was. Al met al een fijne feelgood, maar wel één waar wat mij betreft meer uitgehaald kon worden.