Spannend tot het einde
Tosca is terminaal en weet dat ze niet zo lang meer te leven heeft, toch wil ze na het overlijden van haar overspelige man Lucas nog zoveel doen en regelen. Gelukkig heeft haar zoon Thijmen inmiddels de liefde gevonden bij influencer Lauren, maar is zij wel zo zorgzaam en lief als ze lijkt?
Na het lezen van de proloog bleef ik direct met veel vraagtekens achter. Want wie is die persoon in de auto en wat is er precies gebeurd? Waar bij mij soms een proloog tijdens het lezen van een boek een beetje naar de achtergrond verdwijnt, was dat dit keer zeker niet het geval. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven, waarbij ik vooral de verhaallijnen van Tosca en Lauren erg interessant vond. Middels hen kom je steeds meer te weten over hun leven en de gebeurtenissen voor en na het overlijden van Lucas. Beide personages waren goed uitgewerkt, al kan ik niet zeggen of ze nou sympathie of eerder aversie bij mij opwekte. Daarnaast waren er hoofdstukken cursief gedrukt, iets dat voor de nodige extra spanning zorgde. Toen uiteindelijk de verschillende verhaallijnen bij elkaar kwamen, zorgde de auteur met haar vlotte en toegankelijke schrijfstijl ervoor, dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Dit was voor mij de eerste kennismaking met Eveline Karman en dat smaakt zeker naar meer. Ik hoop binnenkort ook haar twee voorgaande boeken te lezen.