Spannende psychologische thriller
Seren Engels is 27 jaar en runt een succesvol modelabel genaamd ‘Dark Angel’. Ze is samen met de wat oudere David de Ridder en het leven lijkt ze toe te lachen. Toch leeft Seren met een groot geheim uit haar verleden, eentje die te maken heeft met de sandwichclub (de vriendengroep) en de verdwijning van haar vriendin Cleo, 10 jaar geleden. Wanneer er tijdens een modeshow iemand dodelijk verongelukt en dat het ex-vriendje van Cleo blijkt te zijn, is Seren bang dat het verleden haar gaat inhalen. Die angst blijkt zeker niet ongegrond te zijn, wanneer ze kort na het ongeluk een brief ontvangt, die ondertekend is met Cleo.
Wat heb ik genoten van deze heerlijke thriller. Het verhaal las vlot weg en vrijwel continu was er een bepaalde spanning voelbaar. Toch was dat niet de enige reden dat ik door wilde lezen…..de psychologische diepgang maakte het voor mij een echte pageturner. Je leest het verhaal vanuit Seren, een goed uitgediept en intrigerend personage. Een jonge vrouw die op alle mogelijke manieren de touwtjes in handen probeert te houden, maar ook merkt dat ze langzaamaan wegglippen. Doordat je dit verhaal leest in het heden en je zo nu en dan flarden uit het verleden krijgt, kom je er steeds meer achter wat er tien jaar geleden gebeurd is….iets dat ik erg boeiend vond. Op een gegeven moment had ik een vermoeden hoe het in elkaar zou steken, maar een plotwendingen maakte dat ik er toch volledig naast zat. Mocht je opzoek zijn naar een psychologische thriller met voldoende diepgang en zonder gruwelijke details…..denk dan zeker even aan dit boek!
Bedankt @newbookcollectivenl en @borgerhofflamberigts voor dit spannende recensie-exemplaar.