Geweldig!

Boekenzuurstof 30 juni 2024
Mijn sterren rating geeft denk ik al een goed beeld van hoe erg ik genoten heb van dit boek.

Er zijn meerdere redenen geweest voor mij om dit boek hoog te beoordelen:
Ten eerste vond ik het ontzettend goed geschreven. De auteur weet echt wat ze doet. Het verhaal wordt verteld vanuit vijf verschillende perspectieven, het zijn dus ook vijf verschillende personages en er is natuurlijk een geheel nieuwe wereld met zijn eigen regels gecreerd. En hoewel dit alles eigenlijk vrijwel altijd leidt tot verwarring was daar helemaal geen sprake van in dit boek. Door middel van korte en vlotte hoofdstukken leer je vrij snel iedereen kennen en de personages zijn ook dusdanig verschillend van elkaar dat het niet moeilijk is ze uit elkaar te houden. Ik was écht amazed hierover.

Ten tweede vond ik de personages echt stuk voor stuk ontzettend leuk. Het is een groep van totaal verschillende mensen, zowel mannen als vrouwen, in verschillende leeftijdscategorieen. En iedereen had wel wat leuks. In het begin weet je nog weinig van ze af maar als lezer leer je hen geheimen kennen, en weet je meer dan de personages zelf van elkaar weten. Dit zorgt er voor dat je als lezer het grote geheel goed kan blijven zien en je kan blijven inleven in de personages (want je snapt de redenering erachter).

Als dat nou niet al genoeg reden was voor een hoge rating is daarnaast het verhaal ook heerlijk onvoorspelbaar. Er zitten leuke twists in die ik niet zag aankomen. Ook is het verhaal lekker inclusief met queer personages en personages van verschillende achtergronden.

Eigenlijk heb ik al met al geen enkel negatief puntje te vermelden. Het volgende deel is ook al aangekondigd (én zal ook een speciale editie krijgen) en ik kan niet wachten om verder te kunnen lezen!

Meer recensies van Boekenzuurstof