Een sterke psychologische thriller
De laatste tijd zit ik in een lichte leesdip en dan is het altijd extra spannend om een nieuw boek te beginnen en al helemaal van een auteur waar ik nog niet eerder wat van las. Maar hier was dat zeker de juiste keuze. Ik heb me ontzettend vermaakt met Het perfecte gezin! Het is duidelijk een psychologische thriller, waarbij de spanning vooral onderhuids aanwezig is en sluimert. Zo op het eerste oog is er niet heel veel bijzonders aan de hand bij Caro en haar gezin, maar naarmate je Caro en Oscar leert kennen kom je er achter dat het alleen maar uiterlijke schijn is.
Het verhaal wordt vertelt vanuit meerdere vertelperspectieven en springt afentoe naar het verleden. In het begin is het misschien nog niet helemaal duidelijk wat hen nou allemaal met elkaar verbind, maar geloof me; er is een hele duidelijke connectie.
De hoofdstukken zijn vlot en kort. Hierdoor krijg je dat ‘nog één hoofdstuk’-gevoel en heb je voor je het weet een stuk meer gelezen dan je misschien van te voren had gepland.
Niet alleen Caro en Oscar maar alle personages in dit boek zitten vol geheimen, dit houdt het mysterieus en onvoorspelbaar.
De schrijfstijl van Marieke Damen vind ik ook erg passend voor bij een thriller. Het is niet onnodig uitgebreid, ze weet de spanning goed op peil te houden en de lezer nieuwsgierig te maken naar hoe het verder zal lopen.
Ik kan Het perfecte gezin dus zeker ook aanraden! Voor degene die zin hebben in een psychologische thriller, een vlot lezend boek of misschien net als ik in een leesdipje zitten; pak dit boek!