De Stad der Wolken is een sterk fantasy-debuut dat meteen schreeuwt om een vervolg.
Frederique las ‘De Stad der Wolken’ van Flora Pennartz en dook vol in de wereld van de Luministen. Dana is een personage dat je eigenlijk meteen mag. Ze valt buiten de groep en kan moeilijk meekomen omdat ze vaak ziek is. Tegelijkertijd is Dana heel goed in het observeren van mensen en weet ze precies de juiste vragen te stellen om de antwoorden te krijgen die ze wil. Wanneer haar oma wordt vermoord, pikt de mysterieuze Aurelius Dana op van school. Aurelius is een Luminist en legt Dana uit dat zij er ook een is, maar dat ze nog een paar proeven moet doen om haar krachten te krijgen. Tijdens Dana’s reis naar de Stad der Wolken maakt ze allerlei vriendschappen en leert ze alle verschillende soorten Luministen kennen, behalve de Roden…
Dana heeft haast tijdens haar reis en dat zie je ook goed terug in de spanning in het boek. De gebeurtenissen volgen elkaar in treinvaart op waardoor je écht door het boek vliegt. Flora Pennartz schrijft met vlotte pen een intrigerend plot waardoor ‘De Stad der Wolken’ een goed toegankelijk fantasy-debuut is, eentje die je zelfs op kunt pakken als je normaal geen fantasy leest. Niet alle vragen die je hebt worden tijdens het lezen beantwoord, maar gelukkig komen er nog meer delen.
Lees de volledige recensie van Frederique op onze website.
Lees de volledige recensie van Frederique op onze website.