Lezersrecensie
Vernieuwend en heel vers
Dr. Michael Greger is helemaal klaar met hypediëten en misinformatie, die veel voorkomen. In ‘Hoe overleef je diëten’ maak je kennis met zijn plantaardige, onbewerkte dieet, inmiddels bewezen het meest effectieve dieet om af te vallen.
Michael Greger is tevens auteur van de bestseller ‘Hoe overleef je’. In ‘Hoe overleef je diëten’ laat hij 100 recepten zien. Ook wijdt hij uit over dit dieet en de wetenschap achter gezond afvallen.
Het idee van diëten laten varen, maar een leefstijlverandering ondergaan. Michael Greger ziet liever lange termijn veranderingen en niet een dieet waarbij je later nadat je gestopt bent weer aankomt. Ik denk ook dat de Engelse titel van dit boek ‘How not to diet’ een andere lading dekt dan de vertaalde titel, zelf vind ik die écht passender. Hij heeft ook een herkenbaar punt, crashdiëten zien we zoveel en is eigenlijk niet goed voor je. Ook heeft het op lange termijn helemaal geen effect.
Het boek begint met uitleg, onderbouwing en tips. Dit is vrij uitgebreid en voelt deels herkenbaar en enthousiasmeert. Er is een heel stuk over dagelijkse dosering, wat hierin voor zou moeten komen en hoe deze aan te passen. Goed om naar te kijken vóór het plannen van de weekboodschappen.
De recepten in dit boek geven mij een heel fijn en natuurlijk gevoel. Ik probeerde er een aantal en ben erg tevreden. Wel is het best een omschakeling. Sommige producten had ik nog nooit gebruikt, zoals bijvoorbeeld miso pasta (die verdwijnt nu niet meer uit de keuken). Ook leerde ik hoe belangrijk een keukenmachine is… Die had ik niet en ik heb eigenlijk vrij veel grote apparaten niet.
De recepten zijn duidelijk, er zitten mooie en realistische foto’s bij en de ingrediënten zijn uiteindelijk prima te verkrijgen. Wel koos ik soms een andere variant. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om boullionblokjes zonder zout of bonen met een bepaald keurmerk. De desbetreffende bonen kon ik niet vinden dus ik heb hier bijvoorbeeld normale genomen. Ook had ik een geschatte tijd prettig gevonden van voorbereiding/bereiding. Natuurlijk is dit niet nodig, maar dit loopt best een beetje uiteen. Al is het meeste niet zo veel werk, dat is prettig anders vind ik het persoonlijk lastig volhouden. Achterin staan nog kooktijden en referenties, deze waren heel prettig en ook hier staan goede tips in.
Voor wie wil afvallen, vegan of natuurlijker wil eten zou ik dit boek zeker aanraden. Hou je gewoon van koken, ook dan zou ik het boek een poging geven. Er staan waarschijnlijk zat interessante nieuwe dingen in waar je anders niet op was gekomen. Ik zal hier zeker meer uit maken en dingen uit meenemen.
Michael Greger is tevens auteur van de bestseller ‘Hoe overleef je’. In ‘Hoe overleef je diëten’ laat hij 100 recepten zien. Ook wijdt hij uit over dit dieet en de wetenschap achter gezond afvallen.
Het idee van diëten laten varen, maar een leefstijlverandering ondergaan. Michael Greger ziet liever lange termijn veranderingen en niet een dieet waarbij je later nadat je gestopt bent weer aankomt. Ik denk ook dat de Engelse titel van dit boek ‘How not to diet’ een andere lading dekt dan de vertaalde titel, zelf vind ik die écht passender. Hij heeft ook een herkenbaar punt, crashdiëten zien we zoveel en is eigenlijk niet goed voor je. Ook heeft het op lange termijn helemaal geen effect.
Het boek begint met uitleg, onderbouwing en tips. Dit is vrij uitgebreid en voelt deels herkenbaar en enthousiasmeert. Er is een heel stuk over dagelijkse dosering, wat hierin voor zou moeten komen en hoe deze aan te passen. Goed om naar te kijken vóór het plannen van de weekboodschappen.
De recepten in dit boek geven mij een heel fijn en natuurlijk gevoel. Ik probeerde er een aantal en ben erg tevreden. Wel is het best een omschakeling. Sommige producten had ik nog nooit gebruikt, zoals bijvoorbeeld miso pasta (die verdwijnt nu niet meer uit de keuken). Ook leerde ik hoe belangrijk een keukenmachine is… Die had ik niet en ik heb eigenlijk vrij veel grote apparaten niet.
De recepten zijn duidelijk, er zitten mooie en realistische foto’s bij en de ingrediënten zijn uiteindelijk prima te verkrijgen. Wel koos ik soms een andere variant. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om boullionblokjes zonder zout of bonen met een bepaald keurmerk. De desbetreffende bonen kon ik niet vinden dus ik heb hier bijvoorbeeld normale genomen. Ook had ik een geschatte tijd prettig gevonden van voorbereiding/bereiding. Natuurlijk is dit niet nodig, maar dit loopt best een beetje uiteen. Al is het meeste niet zo veel werk, dat is prettig anders vind ik het persoonlijk lastig volhouden. Achterin staan nog kooktijden en referenties, deze waren heel prettig en ook hier staan goede tips in.
Voor wie wil afvallen, vegan of natuurlijker wil eten zou ik dit boek zeker aanraden. Hou je gewoon van koken, ook dan zou ik het boek een poging geven. Er staan waarschijnlijk zat interessante nieuwe dingen in waar je anders niet op was gekomen. Ik zal hier zeker meer uit maken en dingen uit meenemen.
1
Reageer op deze recensie