Magische, waanzinnige opvolger van St Michael’s Mount

Boekverslaafde 21 maart 2025
In 2020 werd Esther Stui’s droom werkelijkheid met haar debuutroman Pencarrow. Na 5 jaar keihard werken heeft ze inmiddels al 13 boeken op haar naam staan en daar komen jaarlijks 2 boeken bij, ontzettend indrukwekkend. Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met haar werk en was direct verkocht, wat een prachtig verhaal is St Michael’s Mount. Recent verscheen het tweede deel van de Cornwall serie Love Rock, en ik was één van de door Esther geselecteerde recensenten om haar prachtige feelgood roman te mogen lezen. Wat ik met héél véél plezier en liefde heb gedaan. Lees met me mee wat ik ervan vind...

Leuk weetje; Esther brengt haar boeken in eigen beheer uit en doet dat met zoveel passie, zorgvuldigheid en liefde.

Love Rock is het tweede deel van de Cornwall serie en het vervolg op St Michael’s Mount. De prachtige cover is geheel in stijl met de serie en de hoofdstukken zijn mooi vormgegeven. Het verhaal bestaat uit 25 hoofdstukken geschreven vanuit hoofdpersonage Matthew Godolphin. En gaat van start met een intrigerende geheimzinnige proloog waarmee mij nieuwsgierigheid direct werd gewekt en ik alleen nog maar heel snel verder kon gaan met lezen.

Esther Stui tovert met woorden als een ware woordkunstenaar, haar schrijfstijl is uniek, puur en magisch. Op hartverwarmende, liefdevolle, vertederende en zeer inlevende wijze neemt ze je mee naar het prachtige serene Marazion en weet ze je zintuigen te prikkelen waardoor ze je deelgenoot maakt van de wonderschone natuur aldaar. Vanaf de eerste bladzijde laat ze je opgaan in het verhaal en blijf je lezen tot het verhaal uit is, waarna je verlangt naar haar volgende boek.

'We kunnen onze ouders niet uitkiezen, maar we kunnen er wel voor kiezen om ons niet te laten raken door wat zij veroorzaken.'

In Love Rock neemt Esther ons mee terug naar het historische kustplaatsje Marazion in Cornwall, aan de oevers van Mount’s Bay. Waar Matthew Godolphin (39) centraal staat. We maakten in St Michael’s Mount al kennis met de beste vriend van Nicholas Trevelyan.

'Je bent meer Mr. Wickham.'

Matthew Godolphin leerde de fijne kneepjes van het vak van de Italiaanse souschef Massimo en wist al op jonge leeftijd waar zijn passie lag. Nadat hij de wereld over reisde om kennis te maken met verschillende keukens, waar hij veel heeft geleerd, is er uiteindelijk maar één plek op de wereld zijn thuis. Hij miste het gemoedelijke leven en het uitzicht over zijn geliefde Mount’s Bay en volgde zijn hart terug naar Cornwall. Waar hij ruim tien jaar geleden het hotel van zijn ouders overnam en sindsdien eigenaar is van het Godolphin Hotel.

Met een goedlopend hotel, een geweldig restaurant waar hij zelf de chef-kok is te midden van alle drukte, rijkdom en een fantastische villa waarin hij woont, dierbare vrienden en keukenpersoneel dat voelt als een grote familie en Massimo als zijn veilige haven in de woelige zee van het hotelwezen, heeft hij eigenlijk alles wat hij zich kan wensen. Behalve die ene lieve vrouw met wie hij samen gelukkig kan zijn.

'Voor jou is er ergens op deze wereld ook zo'n geweldige vrouw.'

Matthew gelooft niet in ware liefde voor zichzelf, hij vindt zichzelf niet in staat om liefde te geven nog te ontvangen. Hij doet niet aan relaties, enkel aan liefdeloze seks, kortstondig en vrijblijvend. Scharrelen met collega’s is al helemaal uit den boze, hij heeft zijn lesje wel geleerd. Nicholas, zijn beste vriend die als een broer voor hem is, hervond zijn geluk bij Iselle. Sinds Nicholas Matthew confronteerde met een uitspraak, laten zijn woorden hem niet meer los. Het doet meer met hem dan hij zou willen en heel voorzichtig slaan de twijfels toe.

'Van ieder personeelslid ken ik dit soort feiten en van jou weet ik helemaal niets. Ik geef om de mensen met wie ik dagelijks culinaire hoogstandjes maak.'

Personeelstekorten in het hotel en de toenemende drukte baren hem kopzorgen, de nood is hoog. Op zoek naar nieuwe krachten die het team kunnen versterken, solliciteert de mysterieuze Kayleigh de Ridder (30) uit Nederland op de vacature in de spoelkeuken. De nieuwe bewoonster van de stokoude Sherpherd’s Cottage in Mullion Cove is dringend op zoek naar een baan en zij zitten te springen om een afwasser.

'Het verdriet tekent haar gezicht. Haar hart huilt stille tranen.'

Al vanaf de eerste ontmoeting valt op dat Kayleigh nerveus en wantrouwend is. Na een paar weken komt hier geen verandering in, er is iets eigenaardigs aan Kayleigh, ze is er op zichzelf, gaat contacten liever uit de weg en schrikt van harde geluiden. Haar werkzaamheden voert ze naar volle tevredenheid uit, iedereen is dol op haar, maar Matthew maakt zich zorgen en heeft het gevoel dat er meer met haar aan de hand is. Wat weet hij eigenlijk van haar? Waarom hebben Kayleigh en haar zoontje David Nederland verlaten voor de krakkemikkige cottage in een vreemd land?

'Zijn bloed kolkt met maar een doel door zijn lichaam en hij gaat volledig in haar op. Dit is wat Nicholas bedoelde.'

Nooit eerder in zijn leven was hij verliefd, maar Kayleigh maakt iets in hem los waarvan hij niet wist dat hij het in zich had. Hij valt als een blok voor deze complexe vrouw. Zij is de uitzondering waarvoor hij wil gaan. Er ontspruit zich een mooie vriendschap, maar Matthew wil meer maar Kayleigh lijkt hem op afstand te houden. Zal hij haar vertrouwen ooit voor zich weten te winnen? En het raadsel Kayleigh weten te ontrafelen? En het groene monster tot bedaren weten te brengen?

'Met dat charmante grijnsje van hem zou hij haar nog water naar de zee kunnen laten dragen.'

Vanaf het moment dat ik St Michael’s Mount uit had keek ik uit naar dit moment, het vervolg. Enige tijd geleden deelde Esther al de eerste bladzijde van het eerste hoofdstuk op sociale media en ik was direct verkocht. Gelukkig schrijft Esther snel en een halfjaar later was het zo ver de release van het vervolg; Love Rock. Dit verhaal is het eerste boek geschreven vanuit een mannelijk hoofdpersonage, in al haar andere boeken schrijft Esther vanuit een vrouwelijk personage. Hoewel Esther het spannend vond is het haar meer dan uitstekend afgegaan. En eigenlijk wisten we dat stiekem al wel, want in St Michael’s Mount komt Nicholas ook geregeld aan het woord en in hem kon ze zich ook prima inleven.

Wat een magisch waanzinnig mooi verhaal heeft ze er weer van gemaakt. Wederom een ware sfeerbeleving met een krachtige gelaagde opbouw en groei, gehuld in een kwetsbaar gevoelig jasje in een mystieke setting. Zo hartverwarmend, puur en liefdevol. Met prachtige diepzinnige quotes die raken. Stui tovert met woorden als een ware woordkunstenaar. Waarbij ze zintuigen laat prikkelen en je de wonderschone serene natuur in geuren en kleuren laat ruiken, proeven en voelen.
Met tot in de puntjes uitgewerkte meeslepende verhaallijnen met een raadselachtige ondertoon en een stukje van het hartverscheurende schrijnende verleden van Matthew en Kayleigh. Esther heeft de gave om zich uitstekend in te leven in haar personages en daarbij maakt het niet uit of dit een man, vrouw of een kind is, met haar fantasie en inlevingsvermogen weet ze een verhaal en de karakters op papier tot leven te brengen.

Hierdoor leer je de karakters heel goed kennen, de lieve achtjarige David, keurig opgevoed en volledig vergroeid met zijn moeder en zij met hem, de liefde van een moeder voor haar kind. Hoe David opkijkt naar zijn grote voorbeeld Matthew en hierdoor het (zelf)vertrouwen weet te vinden en steeds losser, mondiger en baldadiger wordt. Zo schattig en liefdevol. Zwijgzame Kayleigh met haar extreme beschermingsdrang, de pijn uit het verleden zit heel erg diep. Kindervriend Matthew is attent, charismatisch en empathisch en geliefd bij bijna iedereen. De groei die ze alle drie doormaken is schitterend uitgewerkt en zo warm en vertederend.

Voor aanvang van lezen heb je geen enkel idee wat de Love Rock met het verhaal te maken heeft uiteindelijk valt alles op zijn plaats.
De basis van het verhaal draait om het leven en al zijn onvolkomenheden, teleurstellingen. Loslaten van het verleden en openstellen voor de toekomst. Grenzen verleggen, vertrouwen en leren lief te hebben, elkaar aanvullen en compleet maken. Waardevolle vriendschappen, vrienden zij zijn de familie die je zelf kiest. Wilskracht, nieuwe en tweede kansen. De tweestrijd tussen wantrouwen en vertrouwen, heen en weer geslingerd worden tussen emoties. Wederzijds begrip en kleine en grote overwinningen. Een diepe innerlijke verbinding en de helende kracht van liefde en het vinden van de bestemming. Een prachtig mooi liefdesverhaal, puur, magisch, hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk, liefdevol en vertederend, met koude rillingen en kippenvel, zo inlevend geschreven. Wat is het verhaal van Kayleigh? Je wil het weten. En dan de daadwerkelijke onthulling na een aantal twists is verbijsterend. Maar natuurlijk ontbreken de humor en de grappige momenten niet om het een en ander te relativeren. Na het dichtslaan van de laatste bladzijde verlang je alweer naar het volgende boek, waarvan ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat Esther weer druk aan het schrijven is, ik kijk er alvast weer naar uit.

Met Love Rock heeft Esther Stui een magische waanzinnige opvolger van St Michael’s Mount neergezet, wederom een parel. Een schitterende feelgood met een krachtig gelaagde opbouw en groei gehuld in een kwetsbaar jasje. Een ware sfeerbeleving, hartverwarmend, puur en liefdevol.
Als een ware woordkunstenaar tovert Esther met woorden en zinnen, waarbij zintuigen worden geprikkeld en de wonderschone natuur in geuren en kleuren worden beleefd. Tot in de puntjes uitgewerkte verhaallijnen en karakters die tot leven komen op papier, waarin de groei voortreffelijk is uitgewerkt. Een puur liefdesverhaal hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk, over de diepe innerlijke connectie tussen een man en een vrouw, zo inlevend geschreven. Houd jij van feelgood romans met een bijzondere diepgang? Lees dan snel de Cornwall serie van Esther Stui, veel leesplezier.

'Love Rock, magische, waanzinnige opvolger van St Michael’s Mount. Schitterende feelgood met een krachtig gelaagde opbouw gehuld in een kwetsbaar jasje. Puur, hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk, liefdevol en vertederend. Een ware sfeerbeleving dankzij Esther haar woordenkunstenarij. Zal Matthew het raadsel Kayleigh weten te ontrafelen? Mustread!'

Meer recensies van Boekverslaafde