Lezersrecensie
Prachtige liefdevolle hilarische feelgood roman die zoveel meer is dan alleen dat
'Ik besluit op te staan en het rode uitje de kat uit de boom te laten kijken. Of staren. Dit noem ik nog eens een binnenkomer.'
De Queen of Awkward Situations is terug! Haar werk bij de familie La Vender zit erop, het is tijd voor haar volgende avontuur. Ze verlaat Ibiza en reist af naar de stad van de liefde Parijs om in Frankrijk aan de slag te gaan bij familie De Wit. Het nieuwe gezin heeft haar dringend nodig dus ze neemt afscheid van Jesse en Ibiza, wat haar erg zwaar valt, maar toch is het tijd om verder te gaan, uit het oog is niet uit het hart toch?
'Ja, jij moest huilen, vult Fleur haar aan voor het geval ik het was vergeten.'
Bonjour Paris! Bonjour nieuw avontuur! Familie De Wit is totaal niet te vergelijken met haar vorige gezin. Met de overtreffende trap van groot wonen ze in een gigantisch herenhuis samen met hun vierjarige identieke meisjestweeling Sjalot en Fleur. Hij is is plastisch chirurg, zij journalist, één ding hebben ze gemeen; hun werk staat op nummer één.
'Het gezin staat op het punt van ontploffen en nu ik mijn zorgen heb gedeeld word ik aangekeken alsof ik de bom heb geplaatst.'
Het is allemaal zo anders dan ze zich had voorgesteld, Sjoukje doet haar best om haar draai te vinden maar hoe moet ze zich hier ooit thuis gaan voelen in dit harteloze gezin? Ze mist alles aan Ibiza en vooral Jesse meer dan ze toe wil geven en komt voor een levensgroot dilemma te staan. Lukt het haar om het onmogelijke mogelijk te maken en lukt het ze om samen te zijn? Of heeft ze wederom alles verpest?
'Nee, je moet gewoon door de citroen heen bijten.
Ik trek een wenkbrauw op. Je bedoelt de zure appel.'
Heeft ze hier wel goed aangedaan? Koffer ingepakt laten en linea recta terug naar Ibiza? Of blijven en de uitdaging aangaan? Eén ding is zeker, hier gaat ze nog een hele grote kluif aan krijgen. Zal Sjoukje het verschil maken en haar missie slagen? Gaat de storm liggen of zal het landhuis op zijn grondvesten blijven schudden?
'Maar ik heb dit nodig. Al die tijd dacht ik dat ik in het vormpje moest passen. En dat ik gek was omdat ik andere dromen heb.'
In mei dit jaar verscheen de heruitgave van Dokters, diva’s en driftbuien, het eerste deel van de Nanny op wereldreis serie van Cynthia van de Velde bij uitgeverij MH Books. Veel sneller nog dan verwacht, in september verschijnt het tweede deel Tweelingen, twijfels en tekeningen. Net als het eerste deel mocht ik ook dit deel (proef)lezen voor de release. Lees met me mee wat ik ervan vond...
Tweelingen, twijfels en tekeningen, een titel waarbij Cynthia bewust heeft gekozen voor wederom een alliteratie, geheel passend bij het vorige deel en die ook geweldig bij het verhaal past. Het boek gaat van start met een voorwoord waarin een beknopte introductie wordt gedaan van alle personages uit het vorige deel en het eerste hoofdstuk zodat men het geheugen nog even kan opfrissen om daarna direct verder te gaan met het nieuwe verhaal. Ondanks dat er met regelmaat teruggeblikt wordt naar eerdere gebeurtenissen adviseer ik je wel om bij deel een een van deze geweldige serie te beginnen.
Tweelingen, twijfels en tekeningen bestaat uit 44 hoofdstukken met allemaal een titel en is geschreven vanuit hoofdpersonage Sjoukje Hoekstra. Het verhaal gaat van start met een geweldig eerste hoofdstuk waardoor je er direct weer helemaal in zit. Sjoukjes avontuur verspreid zich over een tijdsbestek van ongeveer een jaar. En eindigt met een cliffhanger die doet hunkeren naar het volgende deel.
Cynthia van de Velde heeft een kenmerkende eigen schrijfstijl ontwikkeld, beeldend, ontzettend fantasierijk en levendig maar ook enorm komisch en met veel vaart. De dialogen geven heel veel reuring aan het verhaal, waardoor er geregeld hilarische scenes ontstaan en je dubbel ligt van het lachen, maar soms ook tenenkrommend realistisch. Ik zat in elk geval direct weer in het verhaal en heb er ontzettend van genoten.
Daar is ze weer, de Queen of Awkward Situations is terug! In Tweelingen, twijfels en tekeningen is Sjoukje Hoekstra klaar voor haar nieuwe avontuur en mogen we weer met haar mee op reis. Dit keer brengt ze ons van het zonovergoten Ibiza naar Frankrijk, om aan de slag te gaan bij een nieuw gezin in de stad van de liefde Parijs.
Haar werk bij de familie La Vender op Ibiza zit erop, het is tijd voor de volgende stap in haar nanny carrière. Het afscheid van Jesse en het gezin dat als familie voor haar is gaan voelen, valt erg zwaar. Maar het is tijd om verder te gaan en uit te zoeken wat ze met haar verwarde gevoelens aan moet? Bang voor het onbekende neemt ze een beslissing, het nieuwe gezin doet een dringend beroep op haar, dus Sjoukje reist voor de allereerste keer in haar leven naar Parijs, om als nanny aan de slag te gaan bij Valerie en Arthur De Wit en hun vierjarige identieke meisjestweeling Fleur en Sjalot.
Sjoukje liet een heel leven achter zich in Hei en Boeicop, het dorp waar je nog niet dood gevonden wilt worden en nu is het alweer tijd voor een nieuw avontuur vol nieuwe uitdagingen, Bonjour Paris! Familie De Wit woont in een gigantisch groot herenhuis waarin alles groot en steriel is, niets wijst erop dat hier ook kinderen wonen. In dit gezin staat werken centraal, hij is plastisch chirurg van de sterren, zij roddeljournaliste en zit 24/7 vastgeplakt aan haar mobiel, altijd paraat om de nieuwe scoops te onderscheppen. En de kinderen? Die zijn alleen maar belastig en redden zichzelf toch wel? Sjoukje doet haar best maar heeft moeite om haar draai te vinden, hoe gaat ze zich hier ooit thuis voelen? Wat mist ze chaos en dankbaarheid van Ibiza.
Het is allemaal zo anders dan ze zich had voorgesteld, het voelt alsof ze in een slechte film is beland. Ze voelt zich niet welkom en heeft al direct een aversie tegen het typetje Valerie en dat gevoel lijkt wederzijds, de spanningen zijn om te snijden, hoe kan dit nog goedkomen? Kan ze haar koffer maar beter ingepakt laten staan en direct rechtsomkeert maken? Heeft ze hier wel goed aan gedaan? Maar Sjoukje alias Barbapapa, kan alles en opgeven staat niet in haar woordenboek. Ze raapt al haar moed bij elkaar en gaat ervoor, bonden met de tweeling met microscopische stapjes en dan komt alles goed, toch?
Stiekem mist ze Jesse meer dan ze wil toegeven en komt ze voor een levensgroot dilemma te staan. Zit het erin om echt samen te zijn? Lukt het haar om het onmogelijke mogelijk te maken? Of heeft ze wederom alles om zeep geholpen? Moeizaam en ongemakkelijk zijn de lijdende woorden en één ding is zeker; hier gaat ze nog een hele grote kluif aan krijgen. Zal de storm ooit nog gaan liggen blijft het landhuis op zijn grondvesten schudden?
Heeft van de Velde het succes van het eerste deel weten te evenaren? Altijd spannend wanneer het een serie betreft! Maar ik vind van wel! Deze serie heeft een geweldig concept en de vermakelijke verhalen zijn echt Cynthia Style; hilariteit ten top. Soms vraag je je af hoe ze het verzonnen krijgt? Humor, liefde, dilemma’s en uitdagingen. Waan jezelf in Disneyland Parijs of in die ene speeltuin ;-) Ze schetst een mooi beeld van het drukke Parijs en de arrogante Fransozen, ik heb meteen beeld erbij en het lijkt allemaal toch zo romantisch.
De verhaallijnen en karakters zijn weer tot in de puntjes verzorgd en uitgewerkt. Met haar rijkelijke fantasie en inlevingsvermogen laat ze goed merken dat ze zelf ook met kinderen werkt en hun belevingswereld begrijpt en ze beschikt over opvoedkundige inzichten.
Toch is Tweelingen, twijfels en tekeningen meer dan zomaar een feelgood roman, er zit veel meer achter het warme pure en liefdevolle verhaal met een emotioneel randje. De belofte aan haar oma die ze probeert waar te maken. Over familie, vriendschap, moederschap en het gezinsleven en al zijn perikelen; wanneer dit even niet zo loopt als het sociaal gezien wenselijk is, emotionele verwaarlozing en de impact daarvan, verwachtingen, loslaten, rijkdom en het tegenovergestelde; kansarme kinderen, de impact van sociale media en bekendheid, vertrouwensissues, verlatings- en bindingsangst, jaloezie, toekomstplannen, persoonlijke groei en levenservaring. Een kwetsbaar verhaal waarover goed is nagedacht en waarin vele taboes en morele levensbepalende dilemma’s worden blootgelegd en doorbroken.
Het verhaal gaat over Sjoukje maar stiekem neemt Valerie ook een prominente rol in beslag. De groei die Sjoukje, de kinderen maar ook moeder Valerie doormaken is mooi uitgewerkt.
Met prachtige, spannende en toch ook wel bitchy wendingen werkt Cynthia toe naar het hoogtepunt om te eindigen met een cliffhanger die doet smachten naar deel 3. Wat heeft ze nog meer voor ons in petto? Quinoa, Sjalot, wie zal er volgen? Ik heb er in ieder geval ontzettend van genoten en kijk uit naar verder werk van Cynthia.
Met Tweelingen, twijfels en tekeningen heeft Cynthia van de Velde een prachtige liefdevolle hilarische feelgood roman neergezet. Een op het eerste gezicht feelgood, die toch zoveel meer is dan alleen een feelgood, waarmee ze het succes van deel 1 heeft weten te evenaren. Van warmte naar kou maar vanbinnen voel je de warmte van het verhaal. Deze serie heeft een geweldig concept, geheel in Cynthia Style en hilariteit ten top. Met tot in de puntjes verzorgde verhaallijnen. Met haar rijkelijke fantasie en inlevingsvermogen. Een kwetsbaar verhaal met persoonlijke groei, waarin taboes worden blootgelegd en doorbroken. Ga mee met Sjoukje op avontuur naar het magische Parijs. Wat heeft Cynthia nog meer voor ons in petto?
'Tweelingen, twijfels en tekeningen, prachtige liefdevolle hilarische feelgood roman die zoveel meer is dan alleen dat. Van warmte naar kou maar vanbinnen voel je de warmte geheel in Cynthia Style met veel hilariteit. Zal Sjoukje het verschil maken? Mustread!'
De Queen of Awkward Situations is terug! Haar werk bij de familie La Vender zit erop, het is tijd voor haar volgende avontuur. Ze verlaat Ibiza en reist af naar de stad van de liefde Parijs om in Frankrijk aan de slag te gaan bij familie De Wit. Het nieuwe gezin heeft haar dringend nodig dus ze neemt afscheid van Jesse en Ibiza, wat haar erg zwaar valt, maar toch is het tijd om verder te gaan, uit het oog is niet uit het hart toch?
'Ja, jij moest huilen, vult Fleur haar aan voor het geval ik het was vergeten.'
Bonjour Paris! Bonjour nieuw avontuur! Familie De Wit is totaal niet te vergelijken met haar vorige gezin. Met de overtreffende trap van groot wonen ze in een gigantisch herenhuis samen met hun vierjarige identieke meisjestweeling Sjalot en Fleur. Hij is is plastisch chirurg, zij journalist, één ding hebben ze gemeen; hun werk staat op nummer één.
'Het gezin staat op het punt van ontploffen en nu ik mijn zorgen heb gedeeld word ik aangekeken alsof ik de bom heb geplaatst.'
Het is allemaal zo anders dan ze zich had voorgesteld, Sjoukje doet haar best om haar draai te vinden maar hoe moet ze zich hier ooit thuis gaan voelen in dit harteloze gezin? Ze mist alles aan Ibiza en vooral Jesse meer dan ze toe wil geven en komt voor een levensgroot dilemma te staan. Lukt het haar om het onmogelijke mogelijk te maken en lukt het ze om samen te zijn? Of heeft ze wederom alles verpest?
'Nee, je moet gewoon door de citroen heen bijten.
Ik trek een wenkbrauw op. Je bedoelt de zure appel.'
Heeft ze hier wel goed aangedaan? Koffer ingepakt laten en linea recta terug naar Ibiza? Of blijven en de uitdaging aangaan? Eén ding is zeker, hier gaat ze nog een hele grote kluif aan krijgen. Zal Sjoukje het verschil maken en haar missie slagen? Gaat de storm liggen of zal het landhuis op zijn grondvesten blijven schudden?
'Maar ik heb dit nodig. Al die tijd dacht ik dat ik in het vormpje moest passen. En dat ik gek was omdat ik andere dromen heb.'
In mei dit jaar verscheen de heruitgave van Dokters, diva’s en driftbuien, het eerste deel van de Nanny op wereldreis serie van Cynthia van de Velde bij uitgeverij MH Books. Veel sneller nog dan verwacht, in september verschijnt het tweede deel Tweelingen, twijfels en tekeningen. Net als het eerste deel mocht ik ook dit deel (proef)lezen voor de release. Lees met me mee wat ik ervan vond...
Tweelingen, twijfels en tekeningen, een titel waarbij Cynthia bewust heeft gekozen voor wederom een alliteratie, geheel passend bij het vorige deel en die ook geweldig bij het verhaal past. Het boek gaat van start met een voorwoord waarin een beknopte introductie wordt gedaan van alle personages uit het vorige deel en het eerste hoofdstuk zodat men het geheugen nog even kan opfrissen om daarna direct verder te gaan met het nieuwe verhaal. Ondanks dat er met regelmaat teruggeblikt wordt naar eerdere gebeurtenissen adviseer ik je wel om bij deel een een van deze geweldige serie te beginnen.
Tweelingen, twijfels en tekeningen bestaat uit 44 hoofdstukken met allemaal een titel en is geschreven vanuit hoofdpersonage Sjoukje Hoekstra. Het verhaal gaat van start met een geweldig eerste hoofdstuk waardoor je er direct weer helemaal in zit. Sjoukjes avontuur verspreid zich over een tijdsbestek van ongeveer een jaar. En eindigt met een cliffhanger die doet hunkeren naar het volgende deel.
Cynthia van de Velde heeft een kenmerkende eigen schrijfstijl ontwikkeld, beeldend, ontzettend fantasierijk en levendig maar ook enorm komisch en met veel vaart. De dialogen geven heel veel reuring aan het verhaal, waardoor er geregeld hilarische scenes ontstaan en je dubbel ligt van het lachen, maar soms ook tenenkrommend realistisch. Ik zat in elk geval direct weer in het verhaal en heb er ontzettend van genoten.
Daar is ze weer, de Queen of Awkward Situations is terug! In Tweelingen, twijfels en tekeningen is Sjoukje Hoekstra klaar voor haar nieuwe avontuur en mogen we weer met haar mee op reis. Dit keer brengt ze ons van het zonovergoten Ibiza naar Frankrijk, om aan de slag te gaan bij een nieuw gezin in de stad van de liefde Parijs.
Haar werk bij de familie La Vender op Ibiza zit erop, het is tijd voor de volgende stap in haar nanny carrière. Het afscheid van Jesse en het gezin dat als familie voor haar is gaan voelen, valt erg zwaar. Maar het is tijd om verder te gaan en uit te zoeken wat ze met haar verwarde gevoelens aan moet? Bang voor het onbekende neemt ze een beslissing, het nieuwe gezin doet een dringend beroep op haar, dus Sjoukje reist voor de allereerste keer in haar leven naar Parijs, om als nanny aan de slag te gaan bij Valerie en Arthur De Wit en hun vierjarige identieke meisjestweeling Fleur en Sjalot.
Sjoukje liet een heel leven achter zich in Hei en Boeicop, het dorp waar je nog niet dood gevonden wilt worden en nu is het alweer tijd voor een nieuw avontuur vol nieuwe uitdagingen, Bonjour Paris! Familie De Wit woont in een gigantisch groot herenhuis waarin alles groot en steriel is, niets wijst erop dat hier ook kinderen wonen. In dit gezin staat werken centraal, hij is plastisch chirurg van de sterren, zij roddeljournaliste en zit 24/7 vastgeplakt aan haar mobiel, altijd paraat om de nieuwe scoops te onderscheppen. En de kinderen? Die zijn alleen maar belastig en redden zichzelf toch wel? Sjoukje doet haar best maar heeft moeite om haar draai te vinden, hoe gaat ze zich hier ooit thuis voelen? Wat mist ze chaos en dankbaarheid van Ibiza.
Het is allemaal zo anders dan ze zich had voorgesteld, het voelt alsof ze in een slechte film is beland. Ze voelt zich niet welkom en heeft al direct een aversie tegen het typetje Valerie en dat gevoel lijkt wederzijds, de spanningen zijn om te snijden, hoe kan dit nog goedkomen? Kan ze haar koffer maar beter ingepakt laten staan en direct rechtsomkeert maken? Heeft ze hier wel goed aan gedaan? Maar Sjoukje alias Barbapapa, kan alles en opgeven staat niet in haar woordenboek. Ze raapt al haar moed bij elkaar en gaat ervoor, bonden met de tweeling met microscopische stapjes en dan komt alles goed, toch?
Stiekem mist ze Jesse meer dan ze wil toegeven en komt ze voor een levensgroot dilemma te staan. Zit het erin om echt samen te zijn? Lukt het haar om het onmogelijke mogelijk te maken? Of heeft ze wederom alles om zeep geholpen? Moeizaam en ongemakkelijk zijn de lijdende woorden en één ding is zeker; hier gaat ze nog een hele grote kluif aan krijgen. Zal de storm ooit nog gaan liggen blijft het landhuis op zijn grondvesten schudden?
Heeft van de Velde het succes van het eerste deel weten te evenaren? Altijd spannend wanneer het een serie betreft! Maar ik vind van wel! Deze serie heeft een geweldig concept en de vermakelijke verhalen zijn echt Cynthia Style; hilariteit ten top. Soms vraag je je af hoe ze het verzonnen krijgt? Humor, liefde, dilemma’s en uitdagingen. Waan jezelf in Disneyland Parijs of in die ene speeltuin ;-) Ze schetst een mooi beeld van het drukke Parijs en de arrogante Fransozen, ik heb meteen beeld erbij en het lijkt allemaal toch zo romantisch.
De verhaallijnen en karakters zijn weer tot in de puntjes verzorgd en uitgewerkt. Met haar rijkelijke fantasie en inlevingsvermogen laat ze goed merken dat ze zelf ook met kinderen werkt en hun belevingswereld begrijpt en ze beschikt over opvoedkundige inzichten.
Toch is Tweelingen, twijfels en tekeningen meer dan zomaar een feelgood roman, er zit veel meer achter het warme pure en liefdevolle verhaal met een emotioneel randje. De belofte aan haar oma die ze probeert waar te maken. Over familie, vriendschap, moederschap en het gezinsleven en al zijn perikelen; wanneer dit even niet zo loopt als het sociaal gezien wenselijk is, emotionele verwaarlozing en de impact daarvan, verwachtingen, loslaten, rijkdom en het tegenovergestelde; kansarme kinderen, de impact van sociale media en bekendheid, vertrouwensissues, verlatings- en bindingsangst, jaloezie, toekomstplannen, persoonlijke groei en levenservaring. Een kwetsbaar verhaal waarover goed is nagedacht en waarin vele taboes en morele levensbepalende dilemma’s worden blootgelegd en doorbroken.
Het verhaal gaat over Sjoukje maar stiekem neemt Valerie ook een prominente rol in beslag. De groei die Sjoukje, de kinderen maar ook moeder Valerie doormaken is mooi uitgewerkt.
Met prachtige, spannende en toch ook wel bitchy wendingen werkt Cynthia toe naar het hoogtepunt om te eindigen met een cliffhanger die doet smachten naar deel 3. Wat heeft ze nog meer voor ons in petto? Quinoa, Sjalot, wie zal er volgen? Ik heb er in ieder geval ontzettend van genoten en kijk uit naar verder werk van Cynthia.
Met Tweelingen, twijfels en tekeningen heeft Cynthia van de Velde een prachtige liefdevolle hilarische feelgood roman neergezet. Een op het eerste gezicht feelgood, die toch zoveel meer is dan alleen een feelgood, waarmee ze het succes van deel 1 heeft weten te evenaren. Van warmte naar kou maar vanbinnen voel je de warmte van het verhaal. Deze serie heeft een geweldig concept, geheel in Cynthia Style en hilariteit ten top. Met tot in de puntjes verzorgde verhaallijnen. Met haar rijkelijke fantasie en inlevingsvermogen. Een kwetsbaar verhaal met persoonlijke groei, waarin taboes worden blootgelegd en doorbroken. Ga mee met Sjoukje op avontuur naar het magische Parijs. Wat heeft Cynthia nog meer voor ons in petto?
'Tweelingen, twijfels en tekeningen, prachtige liefdevolle hilarische feelgood roman die zoveel meer is dan alleen dat. Van warmte naar kou maar vanbinnen voel je de warmte geheel in Cynthia Style met veel hilariteit. Zal Sjoukje het verschil maken? Mustread!'
1
Reageer op deze recensie