Spicy romance, waardige opvolger. Visueel spektakel dat zintuigen prikkelt

Boekverslaafde 08 april 2025
Susan Summer (pseudoniem van schrijversechtpaar Jules en Arja Hoenderop) debuteerde vorig jaar met Verleidelijk spel, het eerste deel van de Kasteelsuite serie, bij uitgeverij Loft Books. Een verhaal wat ik met veel plezier heb gelezen en recent mocht ik het tweede deel Virtueel spel proeflezen. En vandaag verschijnt Virtueel spel, Happy Release Day!

Virtueel spel is het tweede deel van de Kasteelsuite serie en bestaat uit 19 hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief vanuit hoofdpersonages Lise en Ayden. Het verhaal gaat van start met de welbekende quotes van Ayden en Lise. Het is leuk om deze nadat je het verhaal gelezen hebt nogmaals te lezen, dan vallen ze helemaal op zijn plek. Het eerste hoofdstuk gaat direct weer lekker speels van start en maakt je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal, zullen we antwoorden krijgen op de onbeantwoorde vragen uit deel 1?

Susan Summer heeft een beeldende schrijfstijl gehuld in mysterie, die speels, ondeugend, levendig en sensueel is te benoemen. De combinatie van emotie, spice en humor zorgt ervoor dat ze de lezers direct voor zich weten te winnen en je helemaal opgaat in het spel, ik bedoel verhaal.

'Voel je je... alleen?'

Ben jij klaar voor een nieuw avontuur in de volgende ronde van The Seduction Game?
Virtueel spel draait om Lise (29) en Ayden (30), daarnaast maken we kennis met Jasmijn, de beste vriendin van Lise.

'Je bent als een koffiezetapparaat in overdrive; altijd bezig, maar de koffiekan blijft leeg.'

Zes lange maanden zijn verstreken na de bijzondere overnachting van Lise en Ayden in het Kasteel van de Zeven Zonden en Zeven Deugden. Sinds hun wegen zich hebben gescheiden zijn ze ieder hun eigen weg gegaan en is er veel gebeurd. Ze denkt nog vaak terug aan die bijzondere ervaring, maar het blijft een gevoelige kwestie. Die aantrekkingskracht was er toch echt? Of verbeeldde ze zich het maar? Na een paar keer appen was het over en heeft ze nooit meer iets van hem gehoord.

Met een hoofd vol vragen heeft ze besloten om het los te laten en hoofdstuk Ayden definitief te sluiten. Tot ze een nieuwe uitnodiging van Nicolet ontvangt voor een romantische kasteelbeleving. Nog één maal terug naar het Kasteel van de liefde voor een luxe hotelovernachting klinkt wel heel verleidelijk.

'Het is zien of gezien worden.'

Lise besluit het nog één allerlaatste keer te proberen en stuurt Ayden een mail. Ze vraagt hem elkaar nog een maal te ontmoeten in Kasteel de Haar voor deze unieke ervaring. Tot haar grote vreugde verbreekt Ayden zijn radiostilte en zegt toe. Zonder afspraken en in volle overgave, klaar voor de ultieme test om te kijken of de spark er echt is?

'De kamer voelt opeens te groot, de stilte te luid. De minuten tikken zo langzaam weg dat het wel uren lijken.'

Het weerzien roept gemengde gevoelens op, Ayden is nog steeds zijn knappe zelf, maar het hele gebeuren heeft zo zijn sporen achtergelaten. Lise wil graag een verklaring en antwoord op haar vragen. Waarom liet hij nooit meer iets van zich horen? Maar voor het zover is heeft Nicolet een onvergetelijke verleidelijke ervaring voor ze in petto, een ware uitdaging in de vorm van een experiment vol pure extase en een touch of magic, waarbij alle mogelijkheden open liggen.

'Je kunt niet wegrennen van je problemen, maar je kunt wel een sprintje trekken naar de oplossing.'

Is dit het begin van een gezamenlijke ontdekkingsreis? Zit er meer in? Of was alles slechts een verleidelijke droom?

'En wie weet, misschien leer je dan dat liefde net zo verslavend is als cafeïne.'

Na Verleidelijk spel was ik zo benieuwd naar het vervolg en wat vond ik het leuk dat ik Virtueel spel al lang voor de release mocht lezen, alles zat nog vers in mijn geheugen dus ik kon direct door met lezen, wat ik dan ook met heel veel plezier gedaan heb.
Typerend voor de verhalen van Susan Summer is dat ze gehuld zijn in mysterie, zo ook Virtueel spel. Het verhaal heeft boeiende, speelse, ondeugende goed uitgewerkte verhaallijnen, boordevol sensualiteit en verleiding. Waar bij Verleidelijk spel logischerwijs nog vragen onbeantwoord bleven, komen de losse eindjes in Virtueel spel vloeiend samen. De persoonlijke groei die personages doormaken is mooi gedaan. Lieve krachtige Lise met haar bijzondere persoonlijkheid en de last van het verleden die ze met zich meedraagt. Stoere maar kwetsbare Ayden, bang voor de liefde want die doet vroeg of laat pijn. Een glimp van de verborgen kanten van Nicolet. Gerard de grappige butler en de introductie van Jasmijn, de beste vriendin van Lise, impulsief en recht voor zijn raap.
Susan Summer heeft een rijke fantasie waaruit zich telkens weer een heerlijk verhaal vol verleiding, passie en romantiek ontspruit. Met prachtige quotes en weloverwogen zinnen met een diepere betekenis en mooie dialogen. Susan Summer voegt een extra emotionele laag aan het verhaal toe, die zo ontroerend is geschreven. Samen met een spirituele touch ontstaat er een kwetsbaar en intens verhaal. Maar ook aan spanning ontbreekt het in het verhaal niet, die wordt aan de hoofdstukeindes nog even verder opgevoerd, zodat je brandend van nieuwsgierigheid verder leest, terwijl het verhaal steeds verder bezit van je neemt. Waarin ze nog een stapje verder gaan in het uitdagen en verleggen van grenzen. Waarbij je je soms zelf in die kasteelsuite waant. Met een onverwachte twist op het einde, zo mooi gedaan.
Een verhaal dat meer is dan alleen een sensueel spel, over kwetsbaarheid en loslaten, openstellen, innerlijke kracht, zelfinzicht, overwinning en acceptatie. Met als onderliggende boodschap van het verhaal is de bewustwording dat niet alles met geld te koop is.
De kracht van Susan Summer ligt in de combinatie van het spel, sensualiteit, speelsheid en de onderliggende emotionele laag in combinatie met een vleugje spiritualiteit. Een spicy romance die zintuigen prikkelt en een visueel spektaktel vol perfecte imperfecties teweegbrengt. Sensueel en verleidelijk, vol passie en ongemakkelijke situaties en grappige scènes.
Helemaal op het eind worden we getrakteerd op een teaser voor deel 3 en deze klinkt veelbelovend en maakt heel erg nieuwsgierig naar het volgende deel, ik kijk er dan ook weer met smart naar uit.

Met Virtueel spel heeft Susan Summer een spicy romance neergezet. Een waardige opvolger die heel nieuwgierig maakt naar het volgende deel van de serie. Een visueel spektakel dat zintuigen prikkelt, vol perfecte imperfecties. Sensueel en verleidelijk waarin de kracht ligt in de combinatie van het spel, de speelsheid en de onderliggende emotionele laag in combinatie met een vleugje spiritualiteit gehuld in mysterie. Met boeiende goed uitgewerkte verhaallijnen waarin alle losse eindjes samenvloeien en mooi uitgewerkte persoonlijke groei voor de personages. Een rijke fantasie en prachtige quotes met een diepere betekenis en een flinke dosis spanning met een onverwachte ontroerende twist. Meer dan alleen een sensueel spel, kwetsbaar en intens maar ook vol passie, ongemakkelijke momenten en grappige scènes.

#kasteeldehaar #dromenkomenuit #zonnebloemen #nieuweliefde

'Virtueel spel, spicy romance, waardige opvolger. Visueel spektakel dat zintuigen prikkelt, vol perfecte imperfecties. Sensueel en verleidelijk, maar ook intens en kwetsbaar, vol humor en passie met een diepere emotionele laag en een vleugje spiritualiteit. Zal de liefde net zo verslavend zijn als cafeïne of was alles slechts een verleidelijke droom?'

★★★★1/2

Meer recensies van Boekverslaafde