Confronterend

Bomenklimmer 27 december 2021
Chaja is een jonge vrouw die ogenschijnlijk ongecompliceerd lijkt te zijn. Ze heeft een relatie met Jorik en als hij en zijn collega's een cruisereis gaan maken mag ze mee. Al snel blijkt dat ze niet zo bij zijn collega's past en eigenlijk een buitenbeentje is. Ondanks dat proberen ze haar wel in te lijven door haar een baan in hun makelaardij aan te bieden. Chaja weigert, niet voor de eerste keer, en dan ontstaat er een ruzie. Kort daarop wordt Jorik vermoord en wijst alles erop dat Chaja de dader is. Chaja krijgt uit onverwachte hoek hulp.
Langzamerhand wordt duidelijk dat Chaja een gecompliceerde vrouw is en niets is wat het lijkt te zijn. Boomstra beschrijft levensecht, waardoor daadwerkelijk de rillingen over je rug glijden. Het is onderhuids, maar ik moet zeggen het is ook heel verhelderend. De uitleg voor sommige handelingen van Chaja zijn denk ik confronterend voor de mensen die het van dichtbij meemaken (ik wil natuurlijk niets verklappen), maar ook heel duidelijk omschreven en met redenen uitgelegd waardoor in ieder geval mijn begrip weer is verruimd.

Meer recensies van Bomenklimmer