Je waant je in een andere tijd
Dochters van Sevilla- Susana Martin Gijon
Omschrijving:
Intrigerend, rauw en verslavend: Dochters van Sevilla van Susana Martín Gijón combineert het beste van een historische roman en thriller.
Sevilla, 1580. De stad beleeft zijn hoogtepunt van pracht en praal als kruispunt van de handel tussen de Nieuwe en de Oude Wereld. De vloot van Zijne Majesteit staat op het punt van uitvaren, wanneer er een macabere ontdekking wordt gedaan: het boegbeeld van een van de schepen is bedekt met de huid en het rode haar van een vrouw.
Vlak bij de havenwijk Arenal, in een door hoge muren omsloten gebied, ligt La Babilonia, het gerenommeerde bordeel waar Damiana werkt. Even verderop ligt het karmelietessenklooster, waar Catalina woont. De twee jeugdvriendinnen vinden elkaar terug in de zoektocht naar wie deze brute moord heeft gepleegd en waarom. Om dit te doen zetten ze hun eigen leven op het spel, maar ook het best bewaarde geheim van de kroon.
Mijn recensie:
De voorkant laat een mooi overzicht zien van Sevilla in de tijd van 1580.
Het verhaal gaat over een moord waar twee jeugdvriendinnen in 1580 gaan uitzoeken wat is gebeurd en wat de reden is. Twee jeugdvriendinnen hebben beiden een totaal ander leven maar na jaren komen ze wederom naar elkaar om een moord op te lossen.
In het begin moet je even wennen aan het jaartal 1580 maar zodra je verder leest in het boek kun je je helemaal wanen in deze tijd en zie je eigenlijk voor je hoe deze 15e/16e eeuw was in Sevilla.
Je leest over de geschiedenis van Sevilla en over de politieke situatie in deze tijd.
Ook wordt vertelt over de bezienswaardigheden waar je hedendaags nog naar toe kunt.
Het verhaal neemt je ook mee in de religieuze wereld van 1580 en zo lees je vooral hoe vrouwen in deze tijd probeerden voor zichzelf op te komen.
Ook word je meegenomen naar Afrika. Zelf vond ik dit verwarrend maar zodra je het verhaal doorleest weet je waarom
Martin Gijon weet je als lezeres te boeien met verschillende onverwachte wendingen en spannende momenten.
Ik had redelijk hoge verwachtingen en deze zijn zeker uitgekomen.
Ik ben gek op Sevilla (nog nooit geweest) maar ook op geschiedenis en dit boek heeft mij hiervan zeker kunnen overtuigen.
De schrijfstijl is prettig
Het lettertype is goed leesbaar.
Ik geef dit boek 4,5 boeksterren!
Schrijver: Susana Martin Gijon
Uitgeverij: LS uitgeverij
Bladzijdes: 384 pagina’s
Genre: Historische romans
Omschrijving:
Mijn recensie:
De voorkant laat een mooi overzicht zien van Sevilla in de tijd van 1580.
Ik had redelijk hoge verwachtingen en deze zijn zeker uitgekomen.
De schrijfstijl is prettig
Het lettertype is goed leesbaar.
Ik geef dit boek 4,5 boeksterren!
Schrijver: Susana Martin Gijon
Uitgeverij: LS uitgeverij