"Het genootschap" van Manchteld van Zalingen
Het genootschap van Machteld van Zalingen
Uitgeverij: de Crime Compagnie
Aantal Bladzijdes: 300
Aantal sterren:****
Als klein meisje weet Ira te ontsnappen aan een brand die haar hele familie verwoest. Ze groeit op in een pleeggezin in Friesland, maar het mysterie van haar verleden laat haar nooit los.Als onderzoeksjournalist, jaren later, ontdekt ze dat haar moeder ooit lid is geweest van het Noors Genootschap, een gesloten gemeenschap die leeft naar de wetten van God.
Ira is ervan overtuigd dat haar broer Simon de brand heeft overleefd en zich ergens in deze gemeenschap bevindt.
Simon, haar oudere broer hield erg van de natuur. In een kistje dat haar moeder Freya bewaarde en onbeschadigd is gebleven na de brand vindt Ira informatie over het "Noors Genootschap". Ze besluit te gaan infiltreren in de gemeenschap. Ze solliciteert naar een functie in de gemeenschap waarbij haar goede vriend Ronne haar bij helpt. Zo vertrek ze met de trein naar Noorwegen.
Hier ontdekt ze dat deze sekte niet is wat het lijkt, maar ondanks gevaar zet ze haar zoektocht door.
Ira wordt aangenomen als communicatie assistent. Ze leert de gemeenschap kennen en werkt ook bij de leiders. Zal ze meer over haar broer te weten komen?
Komt ze gemeenschap meer over haar te weten en komt ze optijd weg?
Machteld van Zalingen beschrijft de karakters van de hoofdpersonages levensecht. Ze staan sterk in het verhaal. De manipulatieve sfeer van een sekte is levensecht weergegeven en voelt bijna als echt aan waardoor je je gemakkelijk een beeld kunt vormenen. We kijken vanuit het perspectief van Ira, Odin en dat van Freya. Machteld heeft zich duidelijk verdiept in het leven binnen een sekte. De opbouw en spanning in het verhaal wordt nauwkeurig opgebouwd en daardoor blijft het boek spannend tot de laatste bladzijde. Dat overtrof al mijn verwachtingen.
Ik bedankt de Crime Compagnie voor het boek en Manchteld van Zalingen voor het schrijven van het verhaal.
Uitgeverij: de Crime Compagnie
Aantal Bladzijdes: 300
Aantal sterren:****
Komt ze gemeenschap meer over haar te weten en komt ze optijd weg?