A Season for Scandal

Bookml 29 december 2024
In A Season for Scandal volgen we Marigold, een bloemist die werkt in de winkel van haar familie. Haar wereld staat op zijn kop wanneer haar verloofde Simon onverwacht hun verloving verbreekt, waardoor ze in een lastige situatie belandt. Niet lang daarna ontmoet ze Oliver, die haar doorverwijst naar een detectivebureau. Wat begint als een toevallige ontmoeting, leidt tot een spannende wending: Marigold wordt direct gerekruteerd door het bureau, en haar eerste zaak draait om de vermiste zus van Oliver.

Na het lezen van deel 1 kon ik niet wachten om aan het volgende boek te beginnen. Hoewel de boeken los van elkaar te lezen zijn, spelen ze zich af in dezelfde wereld met terugkerende personages. Dat is iets waar ik echt van geniet! Het maakt de verhalen rijker en voelt als thuiskomen.

Marigold is een fantastisch hoofdpersonage: vrolijk, eigenzinnig en vol levenslust. Aan de andere kant heb je Oliver, die met zijn chagrijnige karakter een heerlijke tegenhanger vormt. Zijn droge humor en onverwachte opmerkingen zorgden ervoor dat ik regelmatig hardop moest lachen. De manier waarop hun band zich subtiel verdiept door het verhaal heen is prachtig om te volgen. Het is zowel hartverwarmend als vermakelijk.

Dit boek heeft me laten lachen, en tegen het einde moest ik zelfs bijna een traantje wegpinken. Het heeft alles wat ik zoek in een verhaal: humor, emotie en personages die je in je hart sluit.

Ik durf te zeggen dat A Season for Scandal mijn favoriete boek van 2024 is!

Meer recensies van Bookml