Waar het verhaal wat statisch start, is het zeker het doorlezen waard, want het verhaal wordt beter en spannender naar het einde toe.
Deze thriller gaat in hoofdzaak over Julian, die lange tijd heeft ingestaan voor de zorg over zijn echtgenote Helen. Onverwachts kwam er een einde aan hun relatie nadat Helen werd vermoord. Een moord waarbij de dader nooit werd gevat. Julian vindt opnieuw het geluk bij zijn huidige partner Olivia, met wie hij intussen ook is gehuwd. Samen genieten ze van een rijk leven op alle vlakken: financieel, maar ook in het realiseren van hun dromen.
Ze genieten van hun vakantie op Mallorca en het leven lijkt perfect. Tot die ene vriend uit Julians' verleden opduikt. Julian wil kost wat kost vermijden dat het verleden wordt opgerakeld, maar zal daarvoor ver moeten gaan.
Deze thriller heeft een aantrekkelijke cover én titel. De zomervibe springt ervan af.
Het verhaal speelt zich af in twee tijdlijnen: vroeger en nu. Het deel in het verleden leest als de memoires van hoofdpersonage Julian, want dit is heel beschrijvend. Het deel in het heden leest wat actiever met meer dialogen en activiteiten. Dat maakt dat pas in de tweede helft van het verhaal de thrillerspanning echt op gang komt. Insinuaties worden gemaakt, de lezer kan hypotheses beginnen vormen en de auteur zorgt voor de plottwists.
Waar het verhaal dus wat statisch start en de lezer er nog wat moet inkomen, is het zeker het doorlezen waard, want het verhaal wordt beter en spannender naar het einde toe.
De perfecte vakantie zou ik aanraden aan thrillerfans die geen nood hebben aan continue spanning, maar ook de opbouw naar een spannend einde weten de appreciëren. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de lezers van Noortje Brink.