Spannend, meeslepend én romantisch!
Vorige maand werd ik door AmboAnthos uitgenodigd voor een superleuke Italian Night op de uitgeverij in Amsterdam. Dit was ter ere van de fysieke uitgave van Bellagio, door Uitgeverij Loft. Bellagio, geschreven door Nan Adams, maakt deel uit van de serie Alfa-vrouwen en is bij Loft uitgegeven als e-bookreeks. Nu is het eerste deel, Bellagio, in een mooie paperback uitgekomen! Deel 2 (Malibu) en 3 (Mayfair) zullen later dit jaar volgen.
De Italian Night was superleuk en na afloop kregen we het boek mee, gesigneerd door Nan Adams zelf! Het was superleuk om het boek door haar geïntroduceerd te krijgen en al snel ben ik aan dit verhaal begonnen. Ik vertel je er graag meer over!
IN HET KORT - 'BELLAGIO':
Geraldine is samen met haar moeder op het verjaardagsfeest van haar overgrootmoeder Beatrice. Wanneer zij een telefoontje krijgt dat een zeer oude Alfa Romeo uit hun familie terug is gevonden, vindt Geraldine het tijd om het ware familieverhaal boven water te halen. Ze trekt de stoute schoenen aan en gaat verhaal halen bij haar overgrootmoeder. En zo begint het verhaal van het bijzondere leven van Beatrice...
Wauw! Nan Adams heeft een prachtig verhaal neergezet dat echt binnenkomt en ontzettend spannend én romantisch is. Door de levendige beschrijvingen was alsof ik zelf mee mocht reizen naar alle mooie plekken, te beginnen in Bellagio. We leren een groep jonge mensen kennen die al snel vriendschap sluiten en Nan wist me meteen het gevoel te geven alsof ik zelf onderdeel uitmaakte van deze groep. Het verhaal begint vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, wat een bijzondere toon zet: de heerlijke vakantiesferen van Bellagio met de dreigende onrust die steeds dichterbij komt.
Het verhaal boeide me van begin tot eind. Alle dingen die Beatrice in haar jongen leven al meemaakte, uiteenlopend van heerlijke feelgood vibes tot spannende mysterie en emotionele rollercoasters, maakte dat ik het boek niet weg kon leggen. Ik had een luchtig zomerverhaal verwacht op één of andere manier, maar Bellagio was zoveel meer!
Beatrice is echt een krachtige powervrouw die als voorbeeld dient voor de mensen om haar heen, en de mysteries die telkens weer achter de familie aansluipen maakten dit boek een echte pageturner. Iedere keer als ik dacht, "nou, nu komt er vast een rustiger vaarwater", dan gebeurde er weer iets - zowel mooie als heftige dingen. De beeldende schrijfstijl en de vlotte opvolging van gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat ik dit boek bíjna in één keer heb uitgelezen.
Ik kan echt geen genoeg krijgen van deze Alfa-vrouwen en ik kan niet wachten om de fysieke uitgave 'Malibu' in handen te hebben. Ik moet weten hoe het verder gaat met Beatrice, haar vrienden en familie!
IN HET KORT - 'BELLAGIO':