Originele romantasy!
Vorige maand mocht ik van LoveBooks het boek De Wilde Jacht ontvangen! Met de leesclub van SoManyPages hebben we dit boek met een groep gelezen, altijd leuk om er meteen samen over te kletsen!
De Wilde Jacht vond ik een verrassende fantasy. Het voelde als een origineel verhaal: de onsterfelijke bemanning van het schip in Grensland, versus een eigenwijze verdwaalde heks op de vlucht voor haar vampier-ex. Lekker divers in de bovennatuurlijke 'wezens'! Ook op de verschillende schepen die we tegenkomen is niemand 'gewoon mens', maar komen we veel diversiteit tegen - wat erg leuk is gedaan.
Bowen in de kapitein van het schip waar Evlyn (de heks) op terecht komt. Je voelt dat er meteen een bepaalde chemie tussen de twee ontstaat, maar tevens zijn ze ontzettend rivaliserend. Evelyn kan zijn ondergang worden, maar Bowen tevens ook die van haar.
Ondanks dat Evelyn erg rebels overkomt en ik in het begin dacht: "werk nou eens even 10 seconden niet tegen!", heeft haar personage me positief verrast. Ze heeft het hart echt op de goede plek en ik vond het leuk om te lezen hoe ze ook alles in de strijd zet om te kiezen voor het goede. Ze weet zelfs de norse, paladijnse Bowen hierin mee te krijgen, en samen gaan ze het avontuur aan.
De Wilde Jacht is heerlijk vlot en 'losjes' geschreven (geen idee hoe je losjes opvay, maar zo voelde het). Het leest echt lekker weg, de hoofdstukken zijn niet te lang, de romantiek is leuk (hoewel mij soms iets te spicy, of misschien te veel, geen idee). Soms had ik wel het idee dat er wat herhaling in de zinnen zat, dat ik dacht: ja dit zei je net ook al. Maar het is een lekker laagdrempelige Romantasy die zich voor de verandering eens in een heel andere omgeving en met andere 'wezens' afspeelt. Verfrissend en fun!