maak kennis met De Krieps

Booksbyharma 09 maart 2025
Krieptastisch! Wat een heerlijk leuk, vrolijk, kriebelig, af en toe wat viezig kinderboek is dit uit de hand van Kevin Hassing.
Peer woont samen met zijn familie en ook haar irritante zusje Kip boven op het hoofd van Jet op een dag is Peer niet meer boven, maar beneden. En hij mist zijn familie heel erg. Ook zijn irritante zusje Kip. Maar dan staat Kip voor hem. Samen besluiten ze naar boven te gaan, maar hoe komen ze daar? Ze komen klimkriep Tarrel tegen die ook graag mee wil. Samen gaan ze op avontuur. Zal het hun lukken om weer boven op het hoofd van Jet te komen?

Wat heb ik genoten van dit verhaal. De krieps zijn zo leuk, ook om te leren kennen, want wist je dat ze heel klein zijn en je ze niet kan zien. Ook zijn er verschillende soorten krieps, want er zijn er veel van en die komen Peer, Kip en Tarrel ook vast tegen.
Het verhaal is erg leuk geschreven door Kevin Hassing. Leuk om samen te lezen en om voor te lezen. Kinderen die wel van viezigheid houden maak je met dit boek heel erg blij. Humor zit er natuurlijk ook in.
De tekeningen van de krieps zijn gemaakt door Emmanuel Wiemans, en wat kan hij prachtig de krieps tekenen.
Vorig jaar hebben mijn kinderen tijdens een kinderboekenfestival zelf een workshop leer een kriep tekenen gedaan en toen kwamen er heel bijzondere krieps uit.

Ik kijk heel erg uit naar het tweede deel de krieps; van voor naar achter, ik vermoed dat hier net als de mus en kapitein kwaadbaard een mooie boekenserie in het verschiet ligt.

Geschikt voor avontuurlijke lezers vanaf 7 jaar.

Meer recensies van Booksbyharma

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.