hollandse feelgood met een diepere laag
Doe jij wel eens een buddyread? Ik doe dat af en toe met Amarins en dat is heel gezellig, samen lazen we muurtje om mijn hart en wat hebben we genoten. We vlogen echt door dit verhaal heen. En wat voor verhaal het was wil ik je hier graag over vertellen.
Elin heeft heel veel meegemaakt en is toe aan een rustige omgeving. Dan komt ze Mike tegen die aan het klussen is naast het huis van Elin. Mike is een knappe harde werker die samen met zijn broer Mats een bouwbedrijf runt.
Ze komen elkaar dagelijks tegen, maar dan gebeurt er iets waardoor ze niet om Mike heen kan. Hoe dit afloopt ?
Dit is mijn eerste kennismaking met Kristie Raaijmakers en wat voor een. Kirstie heeft een fijne schrijfstijl, waardoor je door het verhaal heen vliegt. Het verhaal begint echt op zijn oer- Hollands, wat het verhaal al best uniek maakt en naarmate je Elin en Mike leert kennen kom je als lezer in de diepere laag.
Elin heeft echt heel erg veel meegemaakt wat voor een ander waarschijnlijk niet goed te begrijpen is. Wat dat is lees je verderop in het verhaal. Maar dan gebeurt er iets met Mike waardoor zijn leven op de kop staat.
Hoe Kirstie dit heeft omschreven is echt goed, met diverse twist er in die ik uiteraard niet verklap is dit echt een parel van een feelgood.
Muurtje in mijn hart is een heerlijke hollandse feelgood met een diepere laag, waardoor het vele facetten heeft en Kristie wellicht ook een belangrijk verhaal verteld wat iedereen kan overkomen ook jij en ik. Het is een verhaal wat mij heeft geraakt en even stil van was.
Ook zit er heerlijke humor in het verhaal en is hier en daar ook heerlijk spicy waar ik ook echt van kan genieten.
Het tweede deel komt er bijna aan en dan gaan Amarins en ik deze ook zeker weer buddyreaden.
Kortom zoek jij nog een heerlijke feelgood met een diepere laag dan raad ik je dit boek echt van harte aan.