Francis neemt je mee op reis in de wereld van opera
In Schandige mooie opera neemt Francis van Broekhuizen je mee op reis.
Ik ben zelf gek op muziek en ik ken Francis van de tv, dat ze heeft meegedaan met de slimste mens en de verraders. Ook zong ze af en toe mee bij Maestro, het programma waar Bekende Nederlanders gingen leren dirigeren.
In dit boek neemt Francis je mee en verteld alle ins en outs over opera, van hoe het begon tot aan nu. Bekende opera stukken komen voorbij, maar ook componisten en mensen die veel voor de opera betekenden komen er in voor.
Francis haar schrijfstijl is fijn en ze schrijft met humor. Als niet opera kenner neemt ze je als het ware mee aan de hand om meer te weten over haar vak. Sommige dingen klinken bekend, maar sommige dingen ook niet, leuke weetjes.
Francis vind ik een heerlijk mens om naar te kijken en ze zingt de sterren van de hemel. Ik moet zeggen dat ik zo door het boek heen ging. Ze legt alles op een laagdrempelige manier uit zodat het voor iedereen goed te lezen is.
Door dit boek weet ik de ins en outs over opera en meer! Ik heb genoten.
Graag wil ik de uitgeverij hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar. Dit heeft geen invloed op mijn mening die zal altijd eerlijk zijn.
Persoonlijk vind ik het ook erg leuk dat er illustraties bij zitten.
Door dit boek weet ik de ins en outs over opera en meer! Ik heb genoten.
Persoonlijk vind ik het ook erg leuk dat er illustraties bij zitten.