Indrukwekkend en ontroerend
“Ergens daarbuiten, in al die duisternis, bevindt zich de plek die haar thuis was.”
Als de wolven huilen is een indrukwekkend boek wat soms tot tranen toe roert. Kristin Hannah heeft een fijne en toegankelijke schrijfstijl waardoor je meteen het verhaal ingetrokken wordt. Hoewel het boek niet precies was zoals ik van tevoren verwacht had ging ik toch helemaal op in het verhaal. Het verhaal dringt namelijk echt bij je binnen en je leeft ontzettend mee met het meisje. Het is heel erg mooi om te lezen hoe de band tussen Julia en het meisje steeds meer groeit.
Julia Cates is een gerespecteerde kinderpsychiater totdat haar carrière verwoest wordt door een schandaal. Julia weet zich geen raad meer en de media achtervolgt haar continu.
Wanneer Ellie (politie chef en zus van Julia) Julia opbelt en haar om hulp vraagt reist Julia af naar het kleine dorpje Rain Valley.
Uit het donkere woud is een meisje tevoorschijn gekomen samen met een wolvenwelp op haar arm. Het meisje (later Alice genoemd) gedraagt zich dierlijk en lijkt niet te kunnen praten.
Het is een raadsel waar het meisje vandaan komt en wie ze is. Julia krijgt de taak om Alice te observeren en er achter te komen wat dit meisje heeft meegemaakt. Alice is angstig en wantrouwend maar Julia blijft standvastig en geeft niet op.
Het meisje gaat zich langzaam maar zeker steeds meer openstellen en tegelijkertijd komen er schokkende feiten naar boven…
Dit verhaal is ontzettend inspirerend en ontroerend, in korte tijd worden Julia en Alice heel erg belangrijk voor elkaar. Wanneer het vertrouwen tussen Julia en Alice groeit ontwikkelt ook de liefde tussen hen zich steeds verder.
Julia gaat echt om het meisje geven en andersom lijkt Alice ook steeds meer gehecht te raken aan Julia.
In eerste instantie lijkt het meisje zo beschadigd dat ze onmogelijk weer deel kan nemen aan de maatschappij, maar al snel wordt duidelijk hoe slim en veerkrachtig Alice is.
Ik had graag meer uit het perspectief van Alice willen lezen vooral omdat je ontzettend nieuwsgierig wordt naar haar verleden. Tegelijkertijd draagt de missende informatie wel bij aan het mysterie en zorgt het ervoor dat je je maar af blijft vragen wat het meisje heeft meegemaakt. Soms was het boek wat langdradig maar ergens vond ik dit ook wel passend in het verhaal. Of dit het beste boek is van Kristin Hannah weet ik niet maar het is zeker de moeite waard om te lezen!