Spannend, ontroerend en magisch verhaal met een unieke sfeer

booksbysterre 26 september 2024
Wat heb ik genoten van dit boek! Eigenlijk werd ik al meteen betoverd door de mooie en levendige schrijfstijl van Rebecca Ross. Het boek leest ontzettend fijn en ik had het dan ook binnen een paar dagen uit.
Het verhaal is magisch, hartverwarmend en sfeervol maar ook spannend en emotioneel. Als je eenmaal aan dit boek begint kun je niet meer stoppen met lezen. De personages hebben veel meegemaakt waardoor je echt met hun meeleeft.

Terwijl er een wrede oorlog woedt in het land probeert Iris Winnow haar leven op de rails te krijgen. Haar broer wordt vermist aan het front en haar moeder worstelt met een verslaving. Iris heeft alles nodig om haar familie te onderhouden, daarom gaat ze werken bij de Oath Gazette. Ze moet concurreren met de arrogante Roman Kitt om de felbegeerde promotie tot columnist.

Intussen schrijft Iris verwoed brieven aan haar broer. Op magische wijze belanden de brieven echter in de handen van Roman. Wanneer hij anoniem terugschrijft, ontstaat er een band die Iris helemaal naar het front van de strijd zal leiden: voor haar broer, voor het lot van de mensheid en voor de liefde.

De brieven vond ik heel mooi geschreven en het was echt een leuke toevoeging aan het verhaal. In eerste instantie hebben Iris en Roman vooral tegenstrijdige persoonlijkheden maar hoe beter ze elkaar leren kennen hoe meer begrip ze voor elkaar krijgen. Iris had denk ik wel wat eerder kunnen ontdekken dat de brieven die ze terug kreeg van Roman kwamen, hier waren best duidelijke aanwijzingen voor af en toe.
De fantasy elementen zijn niet heel overheersend waardoor het soms wat meer aanvoelt als historische fictie. Maar juist de combinatie van oorlog, de brieven, mythische legendes, liefde en een vleugje magie zorgen voor een origineel verhaal en een mooi geheel.
Het boek eindigde met een enorme plottwist waardoor het verhaal weer een compleet andere wending nam.

Kortom Hemelse rivalen is een spannend, ontroerend en magisch boek met een unieke sfeer. Zeker een aanrader!

Meer recensies van booksbysterre