Indrukwekkend verhaal!

4,5
Er zijn gebeurtenissen die nooit vergeten mogen worden en er zijn dan ook verhalen die verteld moeten blijven worden …zo ook dit verhaal!

‘Bobby-dear’ is een verhaal wat je terugbrengt naar de oorlogstijd, nu zijn daar heel veel boeken van, maar wat dit weer anders maakt zijn de brieven van Bob en Leny. Lenny heeft deze brieven na de dood van haar oma in bezit gekregen. Deze brieven geven een inkijkje in het leven van haar opa en oma en hoe dat verder verliep in oorlogstijd.

Het boek begint al met een mooi voorwoord van Lenny, waarin ze de lezer vertelt hoe ze op het idee is gekomen om dit boek te schrijven. Het verhaal zelf is opgedeeld in twee delen: Het leven van Bob en Leny en een gedeelte waarin Lenny verder vertelt over haar reis die ze heeft afgelegd om het verhaal rond te krijgen. Dit gedeelte was bijzonder om te lezen en maakte de puzzel compleet!

De brieven vormen de basis van dit verhaal, waar Lenny een mooi verhaal omheen heeft geschreven! Je beleeft de gebeurtenissen zelf, je voelt hun angst, maar je voelt ook vooral de liefde die ze voor elkaar hebben en hoe ze daar in die tijd mee omgingen. Het is niet alleen maar verdrietig, ook laat het een mooi tijdsbeeld zien over hoe toen de normen en waarden waren, hoe geliefden met elkaar om hoorden te gaan en lees je hun gedachten daarover.

‘Bobby-dear’ is een indrukwekkend verhaal wat vooral een mooi eerbetoon is aan Bob en Leny. Een verhaal dat gaat over angst, hoop en liefde.

“Nu we de zon weer op zien gaan, kunnen we weer genieten”.

4,5*

Meer recensies van Bookstagram_ilona