De erfenis op het eiland

Bookstagram_ilona 25 januari 2025
Wat is dit een fijne eerste kennismaking met de boeken van Rebecca! De schrijfstijl is echt heerlijk! Het verhaal leest vlot, zit vol gebeurtenissen en bevat veel details waardoor je weet dat er veel is onderzocht. Door de beeldende schrijfstijl waan je je zelf op het eiland, wil je ook in een cottage wonen en bevriend worden met de leuke personages.

De kracht van dit boek zit hem echt in de afwisseling tussen Ellie en Patience, waardoor we een kijkje krijgen in het reilen en zeilen op het eiland, wat er in de jaren vooraf allemaal gebeurd is en waardoor uiteindelijk deze twee verhalen mooi als een puzzel in elkaar passen.

‘De erfenis op het eiland’ is een familieverhaal vol geheimen. Het gaat over keuzes maken en daar de gevolgen van dragen, de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, de warmte en liefde binnen een familie maar ook het verdriet, de zorgen en de zelfopoffering. Een verhaal wat je zeker raakt.

Na het lezen van dit eerste deel dacht ik alleen maar…is het nog geen zomer? Dan komt namelijk pas het 2e deel uit. ‘De erfenis op het eiland’ is zeker een aanrader om te gaan lezen, zeker als je houdt van een heerlijke feelgood met een diepere laag, mooie verhaallijnen, geweldige personages en een prachtige natuur.

Meer recensies van Bookstagram_ilona

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.