Een aangrijpende thriller!
Een verhaal waar ik heel benieuwd naar was, want de flaptekst maakt je al nieuwsgierig en die cover is toch fantastisch! Voor mij was het ook een eerste kennismaking met de verhalen van Annette van Luyk…nou na het lezen van dit boek smaakt het zeker naar meer!
Na het lezen dacht ik alleen maar WOW, wat een tof verhaal is dit! De verhaallijn zit goed in elkaar, bevat veel spanning, geeft een inkijkje in de Japanse cultuur en bevat levensechte personages waardoor het verhaal onder je huid kruipt en je het niet zo snel vergeet.
We lezen het verhaal vanuit verschillende perspectieven waardoor we de personages goed leren kennen, we een mooi totaalbeeld krijgen en snappen (of juist niet haha) waarom er bepaalde keuzes zijn gemaakt…en wat voor keuzes!! Met recht een psychologische thriller te noemen!
Vooral Tomiko, waar het toch eenmaal om draait in dit verhaal, is een vrouw die mysterieus overkomt, goed kan toneelspelen en een behoorlijke gebruiksaanwijzing heeft qua persoonlijkheid. Wat is dit personage goed uitgewerkt! Door Femke komen we steeds meer te weten over het leven van Tomiko en wordt de spanning elke keer flink opgevoerd waardoor stoppen met lezen geen optie meer is.
‘De Japanse weduwe’ is een aangrijpende thriller vol spannende, aangrijpende gebeurtenissen met thema’s als familie, wraak, liefde die gevaarlijke vormen kan aannemen een doorzettingsvermogen om de waarheid boven water te krijgen.
Een aanrader voor als je houdt van een goede psychologische thriller met complexe personages, flashbacks om de puzzel compleet te krijgen en onverwachte wendingen.