Een verhaal over vriendschap en moed
‘De kleine walvis in de winter’ is voor mij het eerste prentenboek dat ik lees van Benji Davies. Dit boek is het vervolg op ‘De kleine walvis, dat in 2017 werd uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar, maar is goed los te lezen.
‘De kleine walvis in de winter’ is een mooi verhaal over een bijzondere vriendschap. Het gaat over hulp bieden als een ander dat nodig heeft en de moed die daarvoor nodig is. De illustraties bij dit verhaal zijn prachtig gemaakt en bevatten veel details, waardoor het tot leven komt. Per bladzijde zijn er maar een paar zinnen tekst, maar wat er staat is krachtig neergezet.
De nadruk ligt echt op het ontdekken van wat Boy ziet, doet en voelt.
Boy heeft zes katten en laten deze katten nou op een aantal pagina’s verstopt zijn. Leuk om ze te gaan zoeken!
‘De kleine walvis in de winter’ is een prachtig boek om door te bladeren, te ontdekken en het verhaal tot je te nemen!
Vanaf 16 mei ligt dit boek voor een klein prijsje in de winkel (€2,99), het is dit jaar namelijk de titel van de actie Geef een prentenboek cadeau.
De nadruk ligt echt op het ontdekken van wat Boy ziet, doet en voelt.