Drenkman: een absolute aanrader
‘Drenkman’ is het tweede deel in de Wolters- Molenaarsserie. Van het eerste deel; ‘Het meisje in het venster’, had ik enorm genoten, wel met wat losse eindjes, dus ik kon dan ook niet wachten op het vervolg. Zou dit vervolg weer net zo goed in elkaar zitten?
Wat als eerste opvalt aan dit boek is de titel en de cover! Wat sluit dit mooi aan bij het verhaal en wat maakt deze cover je nieuwsgierig naar het verhaal erachter! Daarnaast merk je, als je dit verhaal leest, dat er veel research is gedaan. De illustraties en krantenartikelen maken het verhaal compleet tot een verhaal dat niet zo snel uit je hoofd verdwijnt!
De kenmerkende schrijfstijl van Frank zie je ook hier weer terug. Van heel veel losse personages en elke keer kleine stukjes weggeven, naar hoe alles op het eind bij elkaar komt en waarbij je dan pas doorkrijgt hoe alles met elkaar te maken heeft. Dit vind ik echt heel krachtig! Ondanks de vele personages leest het boek vlot en vlieg je door het verhaal heen. Dit komt ook zeker omdat het een verhaal is vol gebeurtenissen, wendingen en spanning. Een verhaal wat geen moment saai wordt!
In dit deel worden de personages Rik en Sandra verder uitgediept, wat nog meer diepgang geeft en wat ze nog realistischer maken. De aantrekkingskracht en humor tussen beiden is weer heerlijk om te lezen! Ook wordt er meer duidelijk over de losse eindjes uit het eerste deel en kom je erachter wat de titel ‘Drenkman’ er mee te maken heeft…dit geeft je de bibbers maar ook een ‘wow wat geniaal gedaan’ moment.
‘Drenkman’ is een absolute aanrader voor als je houdt van verhalen wat vol spanning zit, waar de gebeurtenissen zich snel opvolgen en waarbij je ook mee wil speuren naar elk puzzelstukje van het grote geheel. Ik kijk nu al uit naar het derde deel