Alles wat je zoekt in een kerstboek!

Bookstagram_ilona 22 december 2024
Toen ik de oproep voor een reviewteam zag voor dit boek, was ik na het lezen van de flaptekst al heel enthousiast. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog. Na het lezen zijn mijn verwachtingen zeker waargemaakt! Wat een heerlijk kerstboek!

‘Een date voor kerst’ is alles wat je zoekt in een goed kerstboek; een grumpy vs sunshine trope, aantrekken vs afstoten, diepgang door de struggles die beide personages hebben, kerstvibes maar niet te veel, romantiek en om het af te maken wat spicy details.

Holly en Kai zijn twee personages die niet verder van elkaar kunnen afstaan, maar toch hebben ze veel gemeen met elkaar; beide flink gevulde rugzakjes, hebben hierdoor een flinke betonnen muur om zich heen gebouwd, willen de kerstdagen het liefst vermijden en zijn een absolute ramp in het daten. En dan komen ze elkaar tegen….natuurlijk zijn ze elkaars grootste vijanden, willen niets met elkaar te maken hebben en gooien de ene opmerking na de andere opmerking eruit naar elkaar maar dan sluiten ze een deal met elkaar…en dat zorgt voor mooie, leuke en aangrijpende momenten. Ze stellen zich steeds een beetje meer open voor elkaar en de liefde en maken beide een mooie persoonlijke groei door. Wat is dit genieten!

‘Een date voor kerst’ is een verhaal vol romantiek maar ook met een mooie boodschap erin. Leuk ook dat Holly een echte boekenwurm is en dat er af en toe een verwijzing naar boeken wordt gemaakt;

“We hebben allemaal hoofdstukken die moeilijk zijn om te lezen, dat betekent niet dat het boek het niet waard is om op te pakken”.

En zo staan er nog een paar fantastische quotes in!

‘Een date voor kerst’ een absolute aanrader om te gaan lezen!

4,5 sterren

Meer recensies van Bookstagram_ilona