Een prachtig nieuw sprookjesboek!

Iedereen is wel opgegroeid met sprookjes, of het nou met de verhalen of de films is geweest. Ik denk ook dat iedereen wel een favoriet sprookje heeft? Ik kan nog steeds genieten van sprookjes en lees ze dan ook graag voor in de klas.

Toen het boek binnenkwam was mijn eerste gedachte “wow, wat een heerlijk groot boek!”  De voorkant van het boek ziet er heel luxe uit en ook aan de binnenkant is veel aandacht besteed aan alle illustraties die de verhalen ondersteunen.

Het mensendorp: 7 heerlijke sprookjes om even bij weg te dromen, de magie zijn werk te laten doen en te genieten van alle personages, de mooie rijke teksten en de wijze lessen die erin verwerkt zitten.

Elk verhaal is ongeveer 10 blz. en wat ik heel krachtig gedaan vind, zijn de korte poëtische zinnen tussendoor. Dit maakt het heel speels en zorgt echt voor het sprookjesgevoel.

Mijn favoriete sprookje van dit boek is ‘Praaltje’, maar ook kon ik heel erg genieten van ‘Duizendschoon, de bloemenprinses’.

Hou je van sprookjes en wil je een nieuw sprookjesboek (en uitgeverij) ontdekken met daarin 7 verhalen met hedendaagse thematieken erin verwerkt, dan is Aliti: Het mensendorp zeker een aanrader om te gaan lezen.

Meer recensies van Bookstagram_ilona