Een leuk leerzaam verhaal!
Na het lezen van de flaptekst was ik erg nieuwsgierig naar dit verhaal. Zou het een leuk verhaal zijn zonder dat het te informatieachtig wordt?
Wat is dit een leuk, vlot geschreven verhaal! De cover is lekker kleurrijk en is het gelijk duidelijk dat het over de ruimte gaat. De naam bijnanaut maakt al nieuwsgierig. Elk hoofdstuk begint met een kort krantenartikel waarbij je een nog beter beeld krijgt van professor Pikulet en de bijnanaut. Jammer alleen is dat ik het op mijn ereader heb gelezen en dat dan de krantenartikelen niet te lezen zijn, te klein afgebeeld. Elk hoofdstuk wordt dan weer afgesloten met weetjes over de ruimte en de ruimtevaart. Heel interessant maar vond ik af en toe wel too much. Het kan afleiden van de rest van het verhaal.
Het verhaal is geschreven vanuit Sterre en haar passie voor de ruimtevaart. Je wordt meegetrokken in haar leefwereld en dromen. Sterre heeft een grote droom en gaat hier vol voor. Het laat je ook zien dat er weleens dingen mis kunnen gaan, dat je dan kunt opgeven of juist niet en dat door doorzettingsvermogen je ver kunt komen. Ook gaat het in het verhaal over vriendschap, pesten, omgaan met gescheiden ouders, vooroordelen en zelfvertrouwen.
‘Sterre en de bijnanaut’ is een mooi grappig verhaal, vol feitjes en met aan het eind zelfs het stappenplan om een eigen waterraket te maken! Dit verhaal gaat veel kinderen zeker aanspreken!