Wat GOED!!
Hoe ga ik in hemelsnaam een recensie schrijven die eer doet aan dit boek? Hij was namelijk ZO GOED! Waarom heb ik zo lang gewacht met lezen? Tegelijkertijd baal ik ook dat ik dit verhaal nu nooit meer voor de eerste keer kan lezen. Dit was echt helemaal mijn ding!!
Nergens vond ik het verhaal voorspelbaar. Ik ben sowieso niet goed in het voorspellen van thrillers, dan denk ik weer te moeilijk, dan weer te makkelijk, maar deze was echt niet te voorspellen! Plottwists all over and I loved it!! Freida McFadden, hoe bedenk je dit toch. Hier en daar gruwelijk, maar niet misselijkmakend tot in detail. Ik wil iedereen dezelfde fantastische, verrassende ervaring geven dus ik ga echt helemaal niets over het plot vertellen behalve dan… NEE! Ik houd me in. Ga het gewoon lezen, lekker op je zolderkamer ofzo.
Het is lang geleden dat ik steeds zoveel bladzijden aan één stuk heb gelezen. Ik kon het gewoon niet wegleggen. De hoofdstukken zijn kort, de zinnen lopen lekker, voor ik het wist was ik weer 50 bladzijden verder. Het hele plaatje klopt gewoon. Plot, schrijfstijl, personages, niets viel me tegen. Er zijn wat geheimen voor de lezer, maar de informatie die de auteur gaandeweg daarover geeft is perfect. Ik bleef geboeid maar voelde geen frustratie van onwetendheid.
Ik moet even bijkomen.. Het volgende deel staat ook al in mijn kast en ik weet zeker dat ik nu geen twee jaar ga wachten om het te lezen. WAUW, nieuwe favoriete auteur. Na één boek al! (Ze moet wel de plek delen met een aantal andere auteurs, hoor!)