Geweldig boek voor elk seizoen, ook als je geen kattengek bent!

BookstagramShirley 23 september 2024
Nog niet eerder heb ik zo vroeg in het jaar een kerstboek gelezen. Al valt het met dit verhaal best mee hoe “kerstig” het is. Natuurlijk, de hoofdpersoon heeft Kerst als deadline voor haar doel gesteld en er zijn feestelijke momenten, maar dat betekent niet dat alles in het teken van de feestdagen staat. Hoewel ik er winterse vibes van kreeg, spatte voornamelijk het feelgoodgehalte van de pagina's af. Ik heb er ook onwijs van genoten en raad zeker aan het boek nu al te lezen, of in december. In de zomer raad ik hem overigens ook gewoon aan hoor, haha!

In het begin maken we kennis met verschillende belangrijke personages, het Battersea asiel en de katten waarvoor Laura een thuis wil vinden. Al vrij snel worden stuk voor stuk de personages geïntroduceerd die geïnteresseerd zijn in het adopteren van een kat. Op deze manier krijg je allemaal kleine verhaaltjes mee. Erg leuk, want elk personage is uniek en heeft zijn eigen achtergrondverhaal waarom er zoveel interesse is in een kat. Prachtig om te zien hoe op vrijwel elk potje een deksel past.

Ik ga niet ontkennen dat ik het einde al van mijlenver aan zag komen, maar zoals ik al eens eerder heb gezegd: dat is precies de reden waarom ik feelgood zo leuk vind (nee, niet elke feelgood is voorspelbaar hoor!) De manier waarop de auteur naar het einde toewerkt is fantastisch. De laatste hoofdstukken heb ik met een grote glimlach op mijn gezicht gelezen en het is een fijn, afgerond verhaal waar ik doorheen gevlogen ben.

Bij het filmpje van de unboxing liet ik al weten dat ik niet superveel met katten heb. Dat is ook echt niet nodig om verliefd te worden op dit verhaal en de lieve tweedekans-katten die er een grote rol in spelen. Dit boek is geschikt voor iedereen die feelgood leuk vindt en wat mij betreft dus ook voor elk seizoen!

Meer recensies van BookstagramShirley