Feelgood met een traan

Met dit boek heb ik weer een fantastische auteur van eigen bodem mogen leren kennen. Wat een geweldig verhaal, echte feelgood met een traan.

Het begint allemaal met een flinke portie humor. Bij een van de blunders van de hoofdpersoon (hoofdstuk 11!!) kwam ik echt niet meer bij van het lachen. Hoe verzint Kristie het?! Het verhaal was in het begin best seksistisch naar vrouwen toe vanwege de platheid van een van de hoofdpersonen, maar toen Elin (de fmc) andersom ook seksistische opmerkingen ten nadele van hem ging maken, kon ik dat alleen maar waarderen. Heerlijk hoe de auteur er met een personage voor kan zorgen dat je als lezer echt een beetje boos wordt.

Wat betreft het middenstuk ben ik heel blij dat ik mezelf al een beetje gespoiled had door de flaptekst van deel 2 te lezen voor ik in dit boek begon, want jeetje… er zijn gebeurtenissen die recht in het hart raken. Dingen worden rauw en heftig beschreven en het kan niet anders dan dat je deze even voelt. Gelukkig eindigt het hele verhaal met een portie romantiek en kun je ondanks het verdriet toch genieten van dat feelgood-gevoel. Wat daar ook bij helpt is de enorme groei van Elin. Dit personage maakt zo'n mooie ontwikkeling door, echt prachtig!

Ik vind het ontzettend leuk dat deze personages in deel 2 terug gaan komen. Als bijpersonen natuurlijk, want het verhaal zelf gaat over twee andere karakters en die hebben we al voorbij zijn komen in dit eerste deel. Ik ga ervan uit dat we de mannelijke hoofdpersoon een beetje beter leren kennen en bepaalde opmerkingen en handelingen zullen gaan begrijpen, waardoor ik hem leuker ga vinden dan nu.

De paperback is trouwens supermooi met sprayed edges en ik vind het stiekem jammer dat ik die niet heb want zo te zien wordt deel 2 minstens zo mooi!! Ik ga hem sowieso lezen, ik wil meer van Kristie!

Meer recensies van BookstagramShirley